Одјељење за пољопривреду, водопривреду и шумарствo Општинске управе општине Прњавор обавјештава пољопривредне произвођаче са подручја општине Прњавор да је у склопу спровођења мјера усљед појаве вирусa корона, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске у оквиру Пројекта унапређења конкурентности у руралним подручјима који се финансира средствима Међународног фонда за развој пољопривреде (IFAD), обезбиједило средства за ванредну мјеру подршке становништву у виду сјеменских пакета за заснивање производње поврћа за властите потребе.

Ова мјера је намијењена за угрожено становништво и сиромашне категорије, а приоритет имају: вишечлане породице, самохрани родитељи, особе које су изгубиле посао, домаћинства која немају редовна примања, примаоци социјалне помоћи и слично, које на располагању имају минимум пола дулума земљишта за сјетву/садњу поврћа.

Ради се о бесплатним пакетима помоћи који садрже сјемена и расад повртарских култура као и минерална ђубрива. У оквиру ове мјере за Општину Прњавор је одобрено 300 сјеменских пакета.

За све додатне информације заинтересовани пољопривредни произвођачи се могу обратити Одјељењу за пољопривреду, водопривреду и шумарство Општинске управе општине Прњавор путем контакт телефона 051/660-860, 051/660-023.”