НАГРАДА ПУБЛИКЕ: НАЈВИШЕ ГЛАСОВА ТЕОДОРА КЉУНИЋ И ТАМАРА САМАРЏИЋ

Гласање за најбољег спортисту општине у категорији „Награда публике“ на фејсбук страници Opština Prnjavor – Општинска управа Прњавор завршено је у 12.00 часова.

Највише гласова освојиле су Теодора Кљунић, најперспективнија џудисткиња у 2021. години (1401 гласа) и Тамара Самарџић, најуспјешнија млада џудисткиња у 2021. години (1360 гласова).

За награду, побједница ће добити мобилни телефон у вриједности од 300,00 КМ поклон Занатско – трговинске радње „R – Mobil“, док ће другопласирана добити поклон бон у вриједности од 300,00 КМ донација продавнице спортске опреме „Јувента“!

Награде ће бити уручене вечерас на манифестацији „Избор најбољег спортисте општине Прњавор“, која почиње у 19.00 часова у Центру за културу.

Све номиноване спортисте, теретана „MIS Fitness“ награђује бесплатном шестомјесечном чланарином, док ће укупне побједнике у категоријама, Бања Кулаши наградити седмодневном картом за термални базен.

У ПЕТАК ПОТПИСИВАЊЕ УГОВОРА О ДОДЈЕЛИ СТИПЕНДИЈЕ

За студенте и ученике са подручја општине Прњавор који су испунили услове за додјелу стипендије у школској 2021/2022. години у петак, 4. фебруара биће организовано потписивање уговора, у просторијама ЈУ Центар за културу Прњавор, са почетком у 16.00 часова.

У име ученика стипендиста уговоре ће потписати њихови законски заступници (родитељ или старатељ), а студенте стипендисте позивамо да лично присуствују потписивању уговора.

У овој школској години, Општина Прњавор стипендира укупно 264 студента. У буџету општине за ту намјену издвојено je 300.000 КМ, а као и претходних година студентима ће бити исплаћено укупно десет стипендија.

ЛОПТА НА ПОКЛОН СВАКОМ ПОЛАЗНИКУ ШКОЛЕ ФУДБАЛА

Фудбалски клуб Љубић је захваљујући начелнику општине Прњавор Дарку Томашу, Јувента спорту и Министсртву породице, омладине и спорта, обезбиједио, а данас и подијелио 200 фудбалских лопти, на поклон сваком полазнику Школе фудбала.

Идеја је била да се сваком члану Школе фудбала Љубића пригодним поклоном захвали на марљивом раду у претходном периоду. Захваљујући спонзорима, идеја је реализована. На радост клуба, а посебно на радост најмлађих чланова, сваки од њих је добио фудбалску лопту на поклон.
Лопте су уручене у сали ОШ “Никола Тесла” гдје се данас и сутра одиграва турнир за дјечаке узраста 2012. до 2015. годиште чију је организацију помогла фирма Кода 95, на челу са Далибором Млађеновићем.
Уручењу лопти поред људи који су помогли реализацију ове идеје, присуствовали су и неки од играча сениорске екипе, министар за европске интеграције и међународну сарадњу Златан Клокић, те тренери омладинских селекција.

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА СИТНИХ И УКРАСНИХ ЖИВОТИЊА

У Прњавору је отворена изложба ситних и украсних животиња на којој су представљени излагачи и одгајивачи из свих крајева Републике Српске.
 Организатор изложбе је Удружење за заштиту и узгој ситних и украсних животиња “Феникс”.
Представник овог удружења, Велибор Тривичевић изразио је задовољство одзивом излагача и одгајивача, а такође и посјетом заинтересованих суграђана.
Прњавор је једини град у Републици Српској у коме ће ове године бити организована изложба ове врсте.
Изложба је отворена до недјеље до 12:00 часова у просторијама Територијалне ватрогасне јединице Прњавор!
 
 

ИЗБОР СПОРТИСТЕ ГОДИНЕ: ГРАЂАНИ ГЛАСАЈУ ЗА НАЈБОЉЕГ СПОРТИСТУ У КАТЕГОРИЈИ “НАГРАДА ПУБЛИКЕ”

У оквиру манифестације “Избор најбољег спортисте општине Прњавор у 2021. години” грађани ће бити у прилици, да и ове године путем гласања на друштвеној мрежи Фејсбук изаберу најбољег спортисту, у оквиру категорије “Награда публике”.

Гласа се на фејсбук страници Opština Prnjavor – Општинска управа Прњавор, на начин, да се у албуму “Гласајте за најбољег спортисту” означи са „лајк/свиђа ми се“ фотографија спортисте.

Важећи су само лајкови/свиђања које спортиста добије на фејсбук страници Opština Prnjavor – Општинска управа Прњавор, у року од 48 сати тј. до понедјељка, 31. јануара у 12:00 часова.

Двоје најуспјешнијих спортиста који добију највише лајкова/свиђања очекују вриједне награде.

Побједник добија мобилни телефон у вриједности од 300,00 КМ који поклања Занатско – трговинска радња „R – Mobil“, док другопласирани добија поклон бон у вриједности од 300,00 КМ донација продавнице спортске опреме „Јувента“.

Све номиноване спортисте, теретана „MIS Fitness“ награђује са бесплатном шестомјесечном чланарином.

 

 

 

 

 

УСВОЈЕН БУЏЕТ ОПШТИНЕ ЗА 2022. ГОДИНУ

Скупштина општине Прњавор усвојила је буџет општине Прњавор за 2022. годину у износу од 27.800.000,00 КМ.

Буџетом су планиране инвестиције у вриједности од 6.750.000,00 КМ. Између осталог, реконструкција улице Илије и Алексе Малића, реконструкција водовода у Штрпцима и изградња водоводне мреже у Поточанима, изградња инфраструктуре у пословној зони, изградња спортске дворане, израда пројекта и почетак радова на водоснабдијевању МЗ Кремна, Кулаши и Поповићи, као и израда пројеката за водоводе у Доњим Гаљиповцима, Чорлама, Насеобини Лишња, Бабановцима, Хрваћанима, Просјеку, Мрачају-Отпочиваљци и Орашју-Новом Селу.

Буџетом за 2022. годину планирана је и једнократна помоћ за свако новорођено дијете, као и набавка уџбеника за ученике основних школа.

Приједлог буџета за ову годину већи је за 61,16% односно 10.550.000,00 КМ у односу на буџет за 2021. годину, а увећање је настало укључивањем новог буџетског корисника ЈЗУ Дом здравља Прњавор у оквир буџета, кредитним задужењем и повећањем прихода од ПДВ-а.

У наставку девете сједнице Скупштине општине, одборници ће расправљати о плану капиталних улагања за 2022. годину, програму одржавања локалне путне мреже за 2022. годину, као и овогодишњем програму одржавања објеката заједничке комуналне потрошње, програму кориштења средстава за унапређење пољопривредне производње, програму о начину кориштења новчаних средстава прикупљених прихода од посебних водних накнада и плану утрошака новчаних средстава која потичу од прихода од посебних намјена за шуме.

У ТОКУ ДЕВЕТА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ: МИРКО БУКВИЋ РАЗРЈЕШЕН ФУНКЦИЈЕ ПРЕДСЈЕДНИКА СКУПШТИНЕ, ЖЕЉКО СИМИЋ, ПРЕДСЈЕДНИК СКУПШТИНЕ

Девета редовна сједница Скупштине општине почела је у 9.00 часова, а на дневном реду налазе се двадесет двије тачке.

На почетку сједнице, Скупштина општина је разрјешила Мирка Буквића функције предсједника Скупштине, због извршења судске пресуде којом je поништено рјешење Скупштине општине о разрјешењу предсједника Скупштине општине, Жељка Симића.

Одборници локалног парламента тренутно расправљају о нацрту ребаланса за прошлу годину у износу од 18.950.000,00 КМ.

У наставку деветог скупштинског засједања, одборници ће разматрати и приједлог буџета општине Прњавор који за ову годину износи 27.800.000,00 КМ, и за 5.600.000,00 КМ је већи од усвојеног нацрта, план капиталних улагања за 2022. годину, програм одржавања локалне путне мреже за 2022. годину, као и овогодишњи програм одржавања објеката заједничке комуналне потрошње, програм кориштења средстава за унапређење пољопривредне производње, програм о начину кориштења новчаних средстава прикупљених прихода од посебних водних накнада и план утрошака новчаних средстава која потичу од прихода од посебних намјена за шуме.

Скупштина ће именовати и неколико чланова школских одбора.

У ПОНЕДЈЕЉАК ИЗБОР СПОРТИСТЕ ОПШТИНЕ ПРЊАВОР

Свечана церемонија 21. Избора најбољег спортисте општине Прњавор биће одржана у понедјељак, 31. јануара у Центру за културу, са почетком у 19.00 часова.

Као и ранијих година, биће додијељена награда за најперспективнијег спортисту/пионира, у женској категорији, најперспективнијег спортисту/пионира, у мушкој категорији, најуспјешнијег младог спортисту, кадета/јуниора, у женској категорији, најуспјешнијег младог спортисту, кадета/јуниора, у мушкој категорији, најуспјешнијег спортисту/сениора, у мушкој категорији, најуспјешнијег спортисту/сениора, у женској категорији, најуспјешнију екипу – индивидуални спорт и најуспешнију екипу – колективни спорт.

Биће додијељено и неколико посебних спортских признања, као и награда за животно дјело појединцима у области спорта.

 

ПРИЈЕМ ЗА ДОБИТНИКЕ СВЕТОСАВСКЕ НАГРАДЕ СА ПОДРУЧЈА ОПШТИНЕ ПРЊАВОР

Начелник општине, Дарко Томаш уриличио је данас пријем за шест просвјетних радника са подручја општине Прњавор, који су у посљедње три године добитници Светосавске награде.

Министарство просвјете и културе Републике Српске, Светосавском наградом посљедње три године награђује истакнуте наставнике основних и средњих школа и васпитача у РС за постигнуте изузетне резултате у области васпитања и образовања ученика, односно дјеце у претходној школској години.

На основу пристиглих пријава на Јавни позив за избор кандидата за додјелу Светосавске награде за радну/школску 2020/2021. годину награђена су 42 просвјетна радника, међу којима су три са подручја општине Прњавор, Татјана Хорина, Љубица Моравац и Весна Малешевић.

 

Важно је напоменути и да су са подручја општине Прњавор Светосавске награде за 2019/2020. годину добиле Бранкица Ђукић и Мирјана Продановић – Бојановић, а за 2018/2019. годину Бранкица Јокић.

Начелник општине, Дарко Томаш је истакао, да је Светосавска награда највеће признање које просвјетни радник може добити у Републици Српској, на основу изузетних резултата постигнутих у области образовања. „Ово је доказ да је образовање на подручју наше општине на изузетно високом нивоу, а да дјеца у предшколским установама и ученици заиста имају од кога и шта да науче“, изјавио је Томаш, те додао да ово треба бити мотив и осталим просвјетним радницима.

Добитнице Светосавских награда заједно су захвалиле начелнику на пријему, те истакле да им је веома битна подршка локалне заједнице и препознавање колико је образовање битна карика у данашњем друштву.