ZA KONFERENCIJU BEBA PRIJAVLjENA 23 MALIŠANA

Za izbor u predsjedništvo beba prijavljena su 23 mališana, a pravo učešća imale su bebe rođene u periodu od 28. juna 2020. godine do 27. juna ove godine.

Poziv za registraciju beba bio je otvoren do nedjelje, 27. juna, a roditelji su bebe mogli prijaviti isključivo putem elektronske pošte.

Na osnovu pristiglih prijava, u petak 2. jula biće proglašeno tročlano predsjedništvo beba za ovu godinu, koga čine najmlađa, najstarija i beba za najviše braće i sestara.

Zbog aktuelne pandemije, ove godine „Konferencija beba“ biće organizovana kao prijem za roditelje i bebe izabrane u tročlano predsjedništvo beba.

 

NAJBOLjI UČENICI OPŠTINE PRNjAVOR

Kao i prethodnih, i ove godine opština Prnjavor je nagradila učenike osnovnih i srednjih škola koji su postigli izuzetne rezultate u učenju i na takmičenjima.

Nagradu je primio 31 učenik sa područja opštine Prnjavor, među kojima je devetoro učenika generacije, te dobitnici Vukove diplome, kao i pobjednici republičkih takmičenja iz nastavnih predmeta.

Nagrađeni su:

▶️JU Gimnazija Prnjavor:
• Marko Grabas, učenik generacije i dobitnik Vukove diplome,

▶️JU CSŠ „Ivo Andrić“ Prnjavor:
• Milan Vasić, učenik generacije srednje škole u četvorogodišnjem trajanju i dobitnik Vukove diplome,
• Boban Kitić, učenik generacije srednje škole u trogodišnjem trajanju,
• Dejana Đukić, dobitnik Vukove diplome,

▶️JU OŠ „Branko Ćopić“ Prnjavor:
• Nataša Mićanović, učenik generacije i dobitnik Vukove diplome,
• Sofija Đumić, dobitnik Vukove diplome,
• Vuk Nježić, dobitnik Vukove diplome,
• Boris Đurđević, dobitnik Vukove diplome,
• Dimitrije Vuković, dobitnik Vukove diplome,
• Sara Kuravica, dobitnik Vukove diplome,
• Nemanja Savković, dobitnik Vukove diplome,

▶️JU OŠ „Ivo Andrić“ Kulaši:
• Dijana Novarlić, učenik generacije,

▶️JU OŠ „Miloš Crnjanski“ Potočani:
• Emina Dunić, učenik generacije,
• Emilija Živković, dobitnik Vukove diplome,
• Teodora Davidović, dobitnik Vukove diplome,

▶️JU OŠ „Petar Kočić“ Šibovska:
• Marija Novaković, učenik generacije i dobitnik Vukove diplome

▶️JU OŠ „Nikola Tesla“ Prnjavor:
• Sretenka Maletić, učenik generacije i dobitnik Vukove diplome,
• Dajana Pilipović, dobitnik Vukove diplome,
• Luka Suvajac, dobitnik Vukove diplome,
• Ema Rapić, dobitnik Vukove diplome,
• Helena Topić, osvojeno 1. mjesto na Republičkom konkursu literarnih radova

▶️JU OŠ „Meša Selimović“ Naseobina Lišnja:
• Bojana Topić, učenik generacije,

▶️JU OŠ „Sveti Sava“ Smrtići:
• Jovana Slijepčević, učenik generacije,
• Nikolina Ivanović, dobitnik Vukove diplome,

▶️JU Muzička škola „Konstantin Babić“ Prnjavor:
• Miloš Prelić, prva nagrada na XXVII republičkom takmičenju muzičkih škola RS, za osnovnu školu,
• Dora Kovačević, učenik generacije osnovne muzičke škole,
• Nemanja Danojević, prva nagrada na XXVII republičkom takmičenju muzičkih škola RS, za srednju školu,
• Dijana Lukić, učenik generacije srednje muzičke škole.

Učenici koji pohađaju školu van teritorije opštine Prnjavor:

▶️JU Muzička škola „Vlado Milošević“ Banja Luka:
• Danilo Simić, prva nagrada na XXVII republičkom takmičenju muzičkih škola RS,

▶️JU Saobraćajna i elektro škola u Doboju
• Zorana Savković, dobitnik Vukove diplome,

▶️JU Politehnička škola u Banjoj Luci:
• Paula Vidić, učenik generacije srednje škole u četvorogodišnjem trajanju.

Čestitamo im na ostvarenim rezultatima. Uvjereni smo da su ovo samo počeci njihovog rada, i da su bolji i uspješniji rezultati tek pred njima. Možemo se pohvaliti da Prnjavor zaista ima mlade ljude vrijedne pažnje, koji jesu budućnost naše opštine ali i Republike Srpske.

APEL GRAĐANIMA DA RACIONALNO KORISTE VODU ZA PIĆE

Komunalno preduzeće „Vodovod“ Prnjavor uputilo je apel korisnicima, da zbog nepovoljne hidrometeorološke situacije racionalno i namjenski koriste vodu za piće, kako ne bi došlo do poremećaja u isporuci vode.

Iz ovog preduzeća apeluju na građane, da vodu za piće ne koriste za zalijevanje zelenih površina i bašta, punjenje bazena, pranje vozila i drugih načina upotrebe vode u svrhe koje nisu nužne, jer će u protivnom biti prinuđeni da uvedu restrikcije u isporuci vode.

Od danas, 29. juna, KP „Vodovod“ Prnjavor će sve korisnike javnog vodovoda vratiti na snabdijevanje vodom sa izvorišta Povelič. Ukoliko u narednom periodu, dođe do povećanja potrošnje vode uslijed neracionalnog trošenja i nepovoljne hidrometeorološke situacije, južni dio grada ponovo će biti vraćen na alternativni izvor vodosnabdijevanja sa fabrike za preradu vode Kremna.

VELIKA ZAINTERESOVANOST GRAĐANA ZA AKCIJU „IZBOR NAJUREĐENIJEG DVORIŠTA“

Veliki broj prijava, njih ukupno 36, stigao je na imejl adresu Opštinske uprave, za učešće u takmičenju “Izbor najuređenijih dvorišta”.

Zbog trenutne epidemiološke situacije, građani su dvorišta prijavljivali isključivo elektronskim putem.

U narednim danima, konkursna komisija će obraditi sve pristigle prijave, nakon čega će uslijediti glasanje, u kojem će građani izabrati najuređenija dvorišta za ovu godinu.

Najuređenija dvorišta, građani će izabrati putem fejsbuk stranice načelnika opštine, Darka Tomaša, a za pobjednike su predviđene novčane nagrade.

Rok za prijave trajao je do 27. juna, a takmičenje je organizovano u kategorijama: najuređenije privatno dvorište, najuređenije dvorište zajednice etažnih vlasnika, najuređenije dvorište poslovnog subjekta, organizacije i javne ustanove i najuređeniji balkon, dok je posebna kategorija – najuređenije domaćinstvo na selu, u cilju promocije poljoprivredne proizvodnje i života na selu.

Opštinska uprava opštine Prnjavor zahvaljuje se svim građanima koji su učestvovali u takmičenju.

SLUŽENjEM PARASTOSA OBILjEŽEN VIDOVDAN NA VUČIJAKU

U Spomen-hramu na Vučijaku povodom Vidovdana služen je parastos i položeni su vijenci kao znak sjećanja na sve srpske junake koji su dali život za odbranu srpskog naroda, uključujući i 626 boraca sa područja opštine Prnjavor poginulih u proteklom ratu. Povodom obilježavanja ovog značajnog istorijskog datuma, kao i krsne slave Vojske Republike Srpske, načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš rekao je da je lokalna vlast u ovoj opštini uvijek podržavala ovakve manifestacije.

„Želim prije svega da uputim čestitke hramu i rukovodstvu hrama koji danas proslavljaju svoju krsnu slavu. Činjenica je da je 626 boraca sa područja naše lokalne zajednice svojim životom platilo nekadašnja dešavanja, a opština Prnjavor jeste tu da ispoštuje i podrži potrebe njihovih porodica i da reaguje s ciljem rješavanja istih“ kazao je gospodin Tomaš.

Bivši komandant ove jedinice Miro Šikarac izjavio je da su evocirane uspomene na ratni put “Vukova”. “Ovdje smo da se prisjetimo uloge koju je u jednoj od najvažnijih bitaka, proboju Koridora, imao komandant Milanković, da ispričamo priču koja ne smije da se zaboravi”, rekao je on i istakao da i mlađe generacije treba da se prisjećaju i odaju počast ovom događaju, te da  isti ne smije pasti u zaborav.

OBILjEŽENO 5 GODINA OD RESTAURACIJE BANjE KULAŠI

Danas je obilježeno 5 godina od restauracije zdravstvenog kompleksa Banja Kulaši, a tim povodom otvoren je SPA bazen sa hidromasažom i zatvorena dnevna terasa.

„Danas smo obilježili jedan veoma simboličan i važan jubilej, i to 5. godina od rekonstrukcije Banje Kulaši. Veoma sam zahvalna svim gostima, posebno ministrima Gašić Suzani, Klokić Zlatanu i Petričević Vjekoslavu koji su zajedno sa nama uveličali ovaj događaj. Smatram da je ovo bila i idealna prilika za puštanje u rad još jednog veoma zanimljivog dijela naše banje i nestrpljivo iščekujemo utiske naših posjetioca“ kazala je Danijela Zemun, suvlasnica Zdravstveno-turističkog centra Banja Kulaši

Načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš istakao je veliku zahvalnost gospodinu Dubravku Zemunu i njegovoj porodici na uspiješnom poslovanju i promovisanju kako same Banje Kulaši tako i opštine Prnjavor. „Prnjavor je trenutno prepoznatljiv upravo po Banji Kulaši koja predstavlja primjer dobrog poslovanja. Uvjeren sam da će još više napredovati i u poslovnom i u društvenom kontekstu i smatram da će u budućnosti Banja Kulaši biti na zavidnom nivou poslovanja“ rekao je Tomaš.

 

Zdravstveni kompleks posjeduje dva termalna bazena, balneološki program zasnovan na alkalnoj vodi, individualni SPA program, restoran, otvoreni sezonski bazen. Zahvaljujući ugodnoj i toploj atmosferi, vrhunskoj gostoljubivosti i ljubaznosti osoblja, mjesto je za poboljšanje zdravlja, relaksaciju i uživanje.

 

OBAVJEŠTENjE O SISTEMATSKOJ DEZINSEKCIJI

Odjeljenje za inspekcijske poslove obavještava stanovništvo opštine Prnjavor da će se sistematska dezinsekcija, koja se sastoji u zaprašivanju komaraca, vršiti u utorak, 29.06.2021. godine u periodu od 19,00 do 22,30 časova, i u srijedu, 30.06.2021. godine u periodu od 04,30 do 06,30 časova.

Dezinsekciju će provoditi preduzeće „Sanitarac“ d.o.o. Vlasenica.

Nadležni iz preduzeća „Sanitarac“ d.o.o. Vlasenica upozoravaju pčelare da u navedenom vremenskom periodu preduzmu sve potrebne mjere zaštite pčela, kao što su, između ostalih, natkrivanje pčelarskih društava kartonom ili drugim priručnim sredstvom.

U NEDJELjU ISTIČE ROK ZA PRIJAVU NAJUREĐENIJEG DVORIŠTA

Rok za prijavu najuređenijeg dvorišta na području opštine ističe u nedjelju, 27. juna, a sugrađani koji žele da učestvuju u takmičenju, dvorišta mogu prijaviti putem imejla [email protected]

Na navedeni imejl potrebno je poslati prijavu koja sadrži: ime i prezime fizičkog lica/naziv organizacije koje se prijavljuje, adresu i kontakt telefon, kao i 10 odabranih fotografija dvorišta/kruga/balkona/domaćinstva.

Takmičenje je organizovano u sljedećim kategorijama: najuređenije privatno dvorište, najuređenije dvorište zajednice etažnih vlasnika, najuređenije dvorište poslovnih subjekata, organizacija i javnih ustanova i najuređeniji balkon, te najuređenije domaćinstvo na selu u cilju promocije poljoprivredne proizvodnje i života na selu.

Po zaključenju prijava, građani će biti u prilici da sami izaberu pobjednike, onlajn glasanjem putem zvanične fejsbuk stranice načelnika opštine, Darka Tomaša.

 

PRIJEM ZA DJECU SA KOSOVA I METOHIJE

I ove godine opština Prnjavor je dio projekta „Spojimo djecu sa Kosova i Metohije i Republike Srpske“. Tim povodom, načelnik opštine, Darko Tomaš zajedno sa svojim saradnicima, organizovao je prijem za goste u sali Centra za kulturu.

Na području opštine Prnjavor boravi 36 učenika i petoro nastavnika iz tri opštine sa Kosova i Metohije: Vitina, Istok i Srbica. Načelnik opštine, Darko Tomaš se zahvalio porodicama koje su im pružile gostoprimstvo, a takođe i svim privrednim subjektima i ostalim pojedincima sa područja opštine koji su podrška i pomoć u organizaciji ovog projekta. „Opština Prnjavor je šesti put domaćin djeci i nastavnicima sa Kosova i Metohije. Uvjeren sam da će im boravak u Prnjavoru ostati u lijepom sjećanju i radujemo se njihovom ponovnom dolasku„

“Hvala opštini Prnjavor što nas iz godine u godinu dočekuje raširenih ruku. Djeca su oduševljena pruženim gostoprimstvom i već nestrpljivo iščekuju sledeći dolazak. Velike pohvale želim da uputim Prnjavoru, Republici Srpskoj i gospodinu Miloradu Arlovu što su nam upriličili ovakav doček” kazala je Rajna Dobrižević, nastavnik Srpskog jezika u opštini Istok.

Gostima je upriličena posjeta Muzeju Republike Srpske, te Bioskopu Palas u Banjoj Luci. Na području opštine Prnjavor, posjetili su Ergelu „Vučijak“, Banju Kulaši, bili su gosti na utakmici FK „Ljubić“ Prnjavor – „Crvena zvezda“ Beograd, posjetili su spomen sobu Vukovi sa Vučijaka, te obišli preduzeće „Kruna produkt“ i bili gosti restorana „Leburić“ Prnjavor.

Privrednici koji su učestvovali: Pekara „Cvijeta“ Prnjavor, Ergela „Vučijak“ Prnjavor, „Banja Kulaši“ Prnjavor, „Kruna produkt“ d.o.o. Prnjavor, Restoran „Leburić“ Prnjavor, Bazeni „Plava laguna“ Donja Ilova, Dramska scena SPKD „Prosvjeta“ Prnjavor i drugi.