DVA NOVOZARAŽENA LICA U PROTEKLA 24 ČASA

U protekla 24 časa na području opštine Prnjavor registrovana su dva nova slučaja zaraze virusom korona. Jedno lice je muškog pola, srednje životne dobi, a drugo ženskog, mlađe životne dobi.

Pod zdravstvenim nadzorom trenutno se nalaze 63 osobe.

Od početka pandemije, na području opštine registrovano je 186 osoba zaraženih virusom korona, dok je 149 lica oporavljeno.

POKLONI ZA PRVAČIĆE

I ove godine, Opština Prnjavor je obezbjedila poklone za prvačiće, njih ukupno 269 u osam osnovnih škola na području opštine.

Zbog trenutne epidemiološke situacije, prvog školskog dana neće biti organizovana posjeta osnovnim školama, a pokloni će biti dostavljeni školama.

Načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš i predsjednik Skupštine opštine, Željko Simić čestitali su početak nove školske godine svim učenicima i prosvjetnim radnicima, sa željom da u školskoj 2020/2021. godini ostvaruju odličan uspjeh, jer sticanjem znanja i obrazovanjem budućih generacija na najbolji način pomažu razvoju naše opštine.

VATROGASCI DOBILI NOVO VOZILO VRIJEDNOSTI 300.000 KM

Na gradskom trgu u Prnjavoru danas je predstavljeno novo vozilo koje je Vatrogasni savez Republike Srpske nabavio za potrebe Teritorijalne vatrogasne jedinice u Prnjavoru, vrijednosti oko 300.000 KM.

Sekretar Vatrogasnog saveza Republike Srpske Slobodan Jotić rekao je da je donacija uručena u skladu sa planom opremanja Vatrogasnih jedinica i uz saglasnost Vlade Republike Srpske.

“Prepoznali smo potrebu Prnjavora za jednim ovakvim vozilom, čime je tehnički zaokruženo opremanje ove vatrogasne službe, a skorim stavljanjem u funkciju novog Vatrogasnog doma stvoriće se uslovi i za pravilan smještaj i čuvanje novih vozila”, naveo je Jotić.

Zamjenik starješine Teritorijalne vatrogasne jedinice u Prnjavoru Dragan Miladinović precizirao je da novo vozilo predstavlja savremeno protivpožarno sredstvo, čiji je kapacitet rezervoara za vodu 5.000 litara, a pumpa srednjeg pritiska do 10 bara.

“Vozilo ispunjava kriterijume pitke vode, što znači da u vanrednim slučajevima može snabdijevati građanstvo vodom za piće. Takođe, može učestvovati samostalno u gašenju požara ili kao dopunska auto-cisterna”, pojasnio je Miladinović.

Predstavljanju novog vatrogasnog vozila prisustvovao je i načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš, koji je istakao da se u posljednje četiri godine intenzivno radilo na nabavci opreme za hitne jedinice na području opštine.

“Teritorijalna vatrogasna jedinica je dobila tri nova vozila, ukupne vrijednosti više od 800.000 KM. Učinili smo sve da se vatrogasci tehnički opreme kako bi u slučaju potrebe mogli adekvatno odgovoriti”, rekao je Tomaš.

Teritorijalna vatrogasna jedinica u Prnjavoru sada ima ukupno 10 vozila za intervencije.

SRNA. T.S.

TOMAŠ: MJERE VLADE SRPSKE DALE EFEKTE, PRIVREDNI SUBJEKTI FOKUS DJELOVANjA (VIDEO)

Mjere koje je Vlada Srpske donijela, kada je riječ o privrednim subjektima koji nisu radili za vrijeme udarnog dijela panemije, te omogućavanje nadoknada plata, poreza i doprinosa, dale su efekte i rezultate, rekao je načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš, koji je i član Saveza opština i gradova.

– Međutim, o nekim konačnim mjerama, pomoći i šteti moći će se govoriti kada budemo u prilici da govorimo o završetku pandemije, što sigurno još nije tema – kazao je Tomaš gostujući u Jutarnjem programu naše televizije.

Dodaje da je ovo proces i nešto što se dešava.

– Mi živimo sa problemima privrednika i u skladu sa mogućnostima lokalnim i republičkim, sigurno ćemo reagovati – naveo je Tomaš.

Tomaš ističe da ovo nisu konačne mjere, nego mjere koje su bile neophodne da se učine u datom trenutku.

– Lokalne zajednice treutno nemaju mogućnost da izdvoje značajna sredstva iz redovnih prihoda, ali može se razmišljati o nekim zaduženjima kako bi se pomoglo privredi – rekao je Tomaš.

Sve lokalne zajednice su na sličan način, po uzoru na Banjaluku, donijele slične mjere u smislu da se, u toku pandemije virusa korona odreknu svih davanja koja privrednici imaju prema lokalnim budžetima.

– To je značajno umanjilo prihode lokalnim zajednicama, ali na neki način pomaže privrednicima. Da li je to dovoljno ili nije teško je sada ocijeniti – istakao je Tomaš.

RTRS

JEDNO LICE POZITIVNO NA VIRUS KORONA

Prema izvještaju Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, u protekla 24 časa registrovan je jedan slučaj zaraze virusom korona na području opštine, dok se pod zdravstvenim nadzorom nalazi 66 osoba.

Od početka pandemije, na području opštine registrovane su 184 osobe zaražene virusom korona, dok je 146 lica oporavljeno.

 

TOMAŠ GOSTOVAO U PROGRAMU ALTERNATIVNE TELEVIZIJE

Načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš gostovao je juče u programu Alternativne televizije u emisiji “Tema dana”, gdje je govorio o aktivnostima koje su realizovane u protekloj godini dana, ali i planovima za naredni period.

Tomaš se osvrnuo i na trenutnu epidemiološku situaciju u opštini Prnjavor, stanju kada je u pitanju privredna aktivnost i funkcionisanje lokalne zajednice u uslovima pandemije.

JEDAN NOVI SLUČAJ ZARAZE VIRUSOM KORONA NA PODRUČJU OPŠTINE

U protekla 24 časa na području opštine Prnjavor registrovan je jedan novi slučaj zaraze virusom korona. Novozaraženo lice je starije životne dobi, muškog pola.

Pod zdravstvenim nadzorom trenutno se nalaze 73 osobe.

Od početka pandemije, na području opštine registrovane su 183 osobe zaražene virusom korona, dok je 141 lice oporavljeno.

TRI NOVOZARAŽENA LICA NA PODRUČJU OPŠTINE

U protekla 24 časa, na području opštine Prnjavor registrovana su tri nova slučaja zaraze virusom korona. Novozaražena lica su srednje životne dobi, dvije žene i jedan muškarac.

Pod zdravstvenim nadzorom trenutno se nalazi 101 osoba.

Od početka pandemije, na području opštine registrovane su 182 osobe zaražene virusom korona, dok je 129 lica oporavljeno.

TOMAŠ ORGANIZOVAO PRIJEM ZA 11 NAJBOLjIH STUDENATA

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš organizovao je danas prijem za 11 studenata koji su prošle godine konkurisali za studentsku nagradu i dobili nagradno putovanje u Milano.

Tomaš je podsjetio da je zajedničko studentsko putovanje u Italiju bilo predviđeno krajem februara i početkom marta, ali zbog epidemiološke situacije usljed pojave virusa korona nije moglo biti realizovano.

“Odlučili smo da ipak ove mlade ljude nagradimo i da im umjesto putovanja uručimo novčanu protivvrijednost” , rekao je Tomaš.

On je izrazio zadovoljstvo što je Opština Prnjavor prva lokalna zajednica u Republici Srpskoj koja je prije tri godine uvela dodjelu studentske nagrade, ali i najavio da će novi javni poziv za ovu godinu biti raspisan za mjesec dana.

Mirjana Preradović koja se školuje na Likovnoj akademiji u Banjaluci
kaže da su ovakve nagrade potvrda cjelokupnog rada i zalaganja kako na fakultetu tako i tokom cijelog školovanja, dok student Elektrotehničkog fakulteta u Novom Sadu Slađana Savković smatra nagradu motivacijom za dalje napredovanje.

SRNA. T.S.

ŠEST NOVOZARAŽENIH NA PODRUČJU OPŠTINE

U protekla 24 časa, na području opštine Prnjavor registrovano je šest novih slučajeva zaraze virusom korona.

Pod zdravstvenim nadzorom trenutno se nalazi 99 osoba.

Od početka pandemije, na području opštine registrovano je 179 osoba zaraženih virusom korona, dok je 127 lica oporavljeno.