KONCERTOM TROPIKO BENDA ZAVRŠENA 20. VASKRŠNjA MANIFESTACIJA

Vaskršnja manifestacija, dvadeseta po redu završena je koncertom Tropiko benda koji je održan u Sportskoj dvorani „Sloga“.

Tokom više od dva sata koncerta u punoj dvorani, Prnjavorčani su uživali u hitovima ovog poznatog srbijanskog benda.

Koncertu je prethodio kulturno- zabavni program u organizaciji Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“.

Čestitajući sugrađanima Vaskrs, načelnik opštine Darko Tomaš rekao je ovom prilikom, da tradiciju ne treba mijenjati zbog čega lokalna vlast već 20 godina nastoji da u saradnji sa „Prosvjetom“ pripremi  kulturno-zabavni program za sve uzraste, kao i večernji  koncert nekog od poznatih izvođača“.

 

 

„Ni ove godine kiša i loše vrijeme nisu uspjeli pokvariti kompletan vaskršnji doživljaj“, dodao je Tomaš.

Umjetnički rukovodilac SPKD  „Prosvjeta“ Branko Milišić podsjetio je da se program za sugrađane sastojao iz tri dijela.

 

 

 

„U prvom dijelu programa nastupile su ‘Prosvjetine’  folklorne sekcije i ostale sekcije koje imaju dječije ansamble. U nastavku programa predstavili su se učenici Muzičke škole, birali smo najljepše i najjače vaskršnje jaje, vidjeli smo i duhovni dio, dok su na kraju, u trećem  dijelu nastupili izvođački ansambli“ , pojasnio je Milišić.

 

 

 

 

 

SUTRA VASKRŠNjA MANIFESTACIJA U SPORTSKOJ DVORANI “SLOGA”

Vaskršnja manifestacija, dvadeseta po redu, koja se održava sutra 28. aprila u Prnjavoru, zbog najavljenog lošeg vremena, biće održana u Sportskoj dvorani „Sloga“, a ne na gradskom trgu  kako je prethodno bilo najavljeno.

Kulturno-umjetnički program koji povodom Vaskrsa organizuje Srpsko prosvjetno-kulturno društvo „ Prosvjeta“ počeće u 16.00 časova,  u sportskoj dvorani „Sloga“. Koncert Tropiko benda, koji je trebalo da bude održan na gradskom trgu,  takođe je zbog najavljenog lošeg vremena, premješten  u Sportsku dvoranu “Sloga”. Koncert počinje u 21.00 čas.

VASKRŠNjA ČESTITKA

Načelnik opštine, Darko Tomaš i predsjednik Skupštine opštine, Željko Simić uputili su čestitku povodom najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, sveštenstvu i vjernicima pravoslavne vjeroispovjesti sa željom da praznični dani budu ispunjeni duhovnim i sveopštim mirom, razumijevanjem i tolerancijom. „Neka praznik Hristovog vaskrsenja, koji simboliše svjetlo i vjeru u život, i poziva na mir i toleranciju, u svima nama osnaži međusobno uvažavanje i poštovanje. Uz poruke optimizma, nade i ljubavi budimo istrajni u izgradnji pravednog društva, koje se temelji na solidarnost i boljoj budućnosti za sve građane naše opštine“, navodi se u zajedničkoj čestitki.

TOMAŠ ORGANIZOVAO PRIJEM ZA STUDENTE MAŠINSKOG FAKULTETA

Načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš organizovao je danas prijem za četvero studenata sa područja opštine Prnjavor koji studiraju na banjalučkom Mašinskom fakultetu, a koji 30. aprila 2019. godine putuju na “Mašinijadu” u Bečiće, Crna Gora, gdje će učestvovati u brojnim stručnim i sportskim takmičenjima.

Ovom prilikom načelnik Tomaš je studentima uručio novčana sredstva, kao vid podrške za odlazak na takmičenje, naglasivši da lokalna zajednica vodi računa o mladim ljudima.

„Zadovoljstvo mi je bilo danas razgovarati sa studentima, i ono što je generalno naš stav jeste da opština Prnjavor stoji na raspolaganju da pomogne bilo kakve projekte naših studenata. Zato sam i danas poručio da su vrata mog kabineta uvijek otvorena za sve njih, i da podrška opštine Prnjavor mladim ljudima ni ubuduće neće izostati. Ovo je samo jedna u nizu od mogućnosti da oni iskažu svoje znanje i sve ono što su do sada učili na fakultetu. Takođe, želim da im čestitam na prošlogodišnjim ostvarenim rezultatima, i ne sumnjam uopšte da će i ove godine biti podjednako dobri“, rekao je načelnik Tomaš.

Studenti Mašinskog fakulteta, Simo Đurić, Nikolina Simić, Milica Ćućić, Ilija Šormaz, poručili su načelniku Tomašu da se nadaju da će opravdati stečeno povjerenje i očekivanja u Crnoj Gori, te da im podrška od strane načelnika opštine Prnjavor, mnogo znači.

„Prije svega želio bih da se zahvalim načelniku Darku Tomašu što nas je i ove godine podržao kao i prethodne. Ove godine putujemo na “Mašinijadu” u Crnu Goru i nadamo se da ćemo ostvariti uspješne rezultate kao što smo i prošle godine, i da ćemo i narednih godina sarađivati sa opštinom Prnjavor kao što smo i do sada“, istakao je student druge godine Mašinskog fakulteta u Banja Luci, Simo Đurić.

NAČELNIK TOMAŠ I PREDSJEDNIK SIMIĆ UPUTILI TELEGRAM SAUČEŠĆA POVODOM SMRTI LjUBINKE RAPIĆ

Načelnik opštine, Darko Tomaš i predsjednik Skupštine opštine, Željko Simić uputili su telegram saučešća porodici Rapić i Dobrotvornom društvu “Kolo srpskih sestara” povodom smrti Ljubinke Rapić. “Ljubinka Rapić je u dugogodišnjoj profesorskoj karijeri, uz veliko pedagoško znanje edukovala na pravi način mnoge mlade generacije i bila omiljeni profesor i radni kolega. Njena urođena potreba da pomaže ljudima naročito je bila izražena kroz dugogodišnji humanitarni rad u Dobrotvornom društvu “Kolo srpskih sestara”. Ljubinka će ostati upamćena kao veliki humanista, entuzijasta, širokog srca i otvorene duše. Neka joj je vječna slava i hvala. Prnjavorčani su izgubili velikog i iskrenog prijatelja”, navodi se u zajedničkom telegramu.

RADNO VRIJEME TOKOM PRVOMAJSKIH PRAZNIKA

Odjeljenje za inspekcijske poslove Opštine Prnjavor obavještava javnost da na osnovu Odluke o radnom vremenu u ugostiteljskim, trgovinskim, zanatskim, uslužnim i drugim objektima na području opštine Prnjavor, 1. i 2. maja – Međunarodni praznik rada, u okviru prijavljenog radnog vremena mogu da rade: subjekti koji obavljaju djelatnost pružanja medicinskih i apotekarskih usluga (humana, stomatološka i veterinarska medicina i apotekarske službe), subjekti koji obavljaju djelatnost proizvodnje hljeba, peciva i drugih pekarskih proizvoda i njihove prodaje u prodajnom prostoru koji je u sastavu proizvodnog objekta i u vlastitom prodajnom prostoru specijalizovanom za prodaju hljeba, peciva i drugih pekarskih proizvoda, subjekti koji obavljaju djelatnost trgovine na malo motornim gorivima i mazivima – benzinske pumpe, te subjekti koji obavljaju djelatnost trgovine na malo cvijećem, uz istovremeno registrovanu trgovinu na malo pogrebnom opremom.

U skladu sa zaključkom načelnika opštine Prnjavor, prvog dana Međunarodnog praznika rada, 1. maj (srijeda), pored navedenih subjekata, mogu da rade i mesnice u vremenu od 07:00 do 12:00 časova, a drugog dana praznika, 2. maj (četvrtak) mogu da rade sve trgovinske i uslužne radnje, u vremenu od 07:00 do 12:00 časova.

Zaključak se ne odnosi na subjekte koji se bave proizvodnom djelatnošću i donesen je na osnovu zahtjeva poslovnih subjekata koji obavljaju navedenu djelatnost na području opštine Prnjavor i ukazane potrebe za radom istih, u cilju zadovoljenja potreba građana za vrijeme praznika.

TOMAŠ : PRIORITET ŠKOLSKA INFRASTRUKTURA

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš rekao je za Srnu da je ova lokalna zajednica kandidovala više projekata za donaciju Vlade Srbije, ali da je prioritet sanacija mokrih čvorova u Osnovnoj školi „Nikola Tesla“ u Prnjavoru, čija je predračunska vrijednost oko 150.000 KM.

Tomaš je podsjetio da je za rekonstrukciju ove škole prije tri godine u okviru projekta “Energetska efikasnost u Republici Srpskoj” u saradnji sa Vladom Republike Srpske  uloženo oko 700.000 KM.

„Tada je urađena termička izolacija, fasada, zamijenjeni prozori, vrata, radijatorski ventili, kao i kotao za centralno grijanje. Ostalo je još da saniramo mokri čvor“ , precizirao je Tomaš.

Prnjavorski načelnik kaže da je u proteklom periodu jedno od glavnih opredjeljenja lokalne vlasti bilo ulaganje u školsku infrastrukturu kako bi  mladim ljudima bili poboljšani uslovi za školovanje i obrazovanje.

„Prošle godine smo  od Vlade Srbije dobili 50.000 evra za sanaciju Osnovne škole ‘Meša Selimović’ u Naseobini Lišnja. Na taj iznos mi smo još dodali više od 68.000 KM i sanirali kompletnu školu. Postavljena je demit fasada i izolacija, promijenjena je vanjska PVC stolarija na objektu, uvedeno centralno grijanje te uređen unutrašnji prostor škole“ , podsjetio je Tomaš.

On je dodao da lokalna vlast u Prnjavoru  u narednom periodu ima u planu i završetak  centralnog grijanja u Osnovnoj školi „Miloš Crnjanski“ u Potočanima.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković nedavno je najavio da će početkom maja, najvjerovatnije u Etno-selu “Stanišići” kod Bijeljine, biti održan sastanak svih načelnika i gradonačelnika iz Srpske, te nekoliko iz Federacije BiH gdje je većinsko srpsko stanovništvo.

Sastanku bi trebalo da prisustvuju i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Srbije Ana Brnabić i drugi zvaničnici iz Srpske i Srbije.

Višković je rekao da bi na sastanku trebalo da bude riječi o realizaciji dosadašnjih projekata i daljoj saradnji u realizaciji budućih projekata za koje se već sada prave planovi.

SRNA, T.S.

U NEDJELjU 20. VASKRŠNjA MANIFESTACIJA

U povodu obilježavanja vaskršnjih praznika, u nedjelju 28. aprila,  na Trgu srpskih boraca u Prnjavoru, biće održana 20. Vaskršnja manifestacija, u organizaciji Centra za kulturu i SPKD „Prosvjeta“.

U večernjem dijelu od 21.00 čas održaće se tradicionalni vaskršnji koncert, a ove godine Prnjavorčane će zabavljati srbijanska grupa „Tropico band“.

Prvi dio, kulturno-umjetnički program, u organizaciji SPKD „Prosvjeta“, počinje u 16.00 časova, dječijim programom. Od 17.30 – 17.45  predviđen je nastup učenika JU Muzička škola „Konstantin Babić“, a od 17.45 časova izbor najljepšeg i najjačeg jajeta.

Od 18.00 – 19.00 časova biće održan koncert izvođačkih ansambala SPKD „Prosvjeta“ i gostiju.

Pokrovitelj 20. Vaskršnje manifestacije je Opština Prnjavor.

U PRNjAVORU NA STARTU ČETVRTE ETAPE 153 BICIKLISTA

Četvrta etapa Međunarodne biciklističke trke “Beograd-Banja Luka” startovala je danas iz Prnjavora. Na startu četvrte etape od Prnjavora do Banja Luke bilo je 25 ekipa sa 153 takmičara iz 30 zemalja.

Nosilac žute majice i vodeći na startu u Prnjavoru bio je Novozelanđanin Aron Gejt, vozač tima „Evropa Rejsing“ iz Irske. Start završne, četvrte etape otvorio je načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš koji je ovom prilikom istakao da je ovo jedan od najvećih događaja na teritoriji Republike Srpske. „Za nas u Prnjavoru je čast što smo dobili organizaciju starta posljednje etape. Uvjeren sam, da će ovo na najbolji način prezentovati i Prnjavor i cijelu Republiku Srpsku, zbog čega smo smatrali da trebamo i moramo biti dio događaja ovog ranga“ , rekao je Tomaš. Tomaš je izrazio nadu da će dobra današnja organizacija biti pozivnica Prnjavoru da učestvuje i naredne godine u ovom sportskom događaju. „Za trku vlada veliko interesovanje, mnogi gradovi žele da budu dio toga događaja, i Prnjavor će i dogodine pokušati dobiti domaćinstvo i starta i cilja trke”, istakao je načelnik Tomaš.

Današnjoj trci u Prnjavoru prisustvovao je i direktor trke Vladimir Kuvalja. Kaže da je do sada odrađen dobar posao.„Bicikliste je u svim gradovima kroz koje smo prošli dočekao i pozdravio veliki broj ljudi. Danas imamo lijepo vrijeme, povoljne uslove za vožnju i nadam se da ćemo na isti način biti dočekani i u Banjaluci“ , rekao je Kuvalja. „Četvrta etapa je duga 175 kilometara. Biciklisti voze četiri kruga kroz Prnjavor, potom idu prema Derventi, gdje je prvi prolazni cilj. Sponzorski cilj je u Malom Razboju Ljevčanskom, poslednji prolaz je u Laktašima, a potom karavan dolazi u Banjaluku gdje se vozi šest krugova i završava trka“ , dodao je Kuvalja.

Startu četvrte etape prethodio je zabavni program u kojem su učestvovali prnjavorski najmađi sugrađani u biciklističkim i atletskim trkama za djecu. Djeca su uživala u takmičarskom duhu, a mnogi od njih su se okitili medaljama. Biciklistička trka Beograd-Banjaluka, počela je u četvrtak u Beogradu, a završava se
danas u Banjaluci.

Pokrovitelji ove sportske manifestacije su predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i premijer Srpske Radovan Višković, a organizaciju su pomogli Ministarstvo omladine i sporta Srbije, Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske i Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji.

ČESTITKA POVODOM USKRSA

Načelnik opštine, Darko Tomaš i predsjednik Skupštine opštine, Željko Simić uputili su čestitku povodom Uskrsa, sveštenstvu katoličke crkve i svim građanima opštine Prnjavor katoličke vjeroispovijesti, sa željom da Hristovo uskrsnuće proslave u miru, sreći i veselju. “Neka najveći hrišćanski praznik, simbol pobjede života nad smrću i pravde nad nepravdom podsjeti na univerzalne hrišćanske vrijednosti posvećene toleranciji, razumijevanju, ljubavi i poštovanju. Učinimo sve, da radost prazničnih dana bude čista i potpuna, pružajući nadu u bolju i perspektivniju budućnost”, navodi se u zajedničkoj čestitki.