СЈЕДНИЦА СКУШТИНЕ ЗАКАЗАНА ЗА ШЕСТИ НОВЕМБАР

Скупштина општине Прњавор обавјештава јавност да ће у уторак, 6. новембaр са почетком у 09:00 часова бити одржана 20. сједница Скупштине општине Прњавор према наведеном дневном реду:

  1. Актуелни час,
  2. Одлуке, рјешења и закључци имовинско-правне службе,
  3. Приједлог Одлуке о субвенцији трошкова одређеним категоријама грађана у поступку легализације бесправно изграђених објеката на подручју општине Прњавор,
  4. Приједлог Одлуке о начину и условима продаје непокретности (к.ч. бр. 555/13 к.о. Прњавор) у својини општине Прњавор,
  5. a) Приједлог Одлуке о измјенама и допунама Одлуке о стипендирању ученика и студената, б) Приједлог Рјешења о именовању Комисије за обраду захтјева за додјелу стипендија,
  6. Приједлог Одлуке о допуни Одлуке о организовању Јавне установе Центар за културу Прњавор
  7. а) Нацрт Одлуке о усвајању ребаланса буџета општине Прњавор за 2018. годину, б) Нацрт Одлуке о измјени Одлуке о извршењу буџета општине Прњавор за 2018. годину,
  8. Годишњи Програм рада ЈУ Дјечији вртић „Наша радост“ Прњавор за радну 2018/2019. годину,
  9. Нацрт Програма рада Скупштине општине Прњавор за 2019. годину,
  10. Извјештај о извршењу буџета општине Прњавор за период 01.01.-30.06.2018. године,
  11. Информација о остваривању права породица погинулих и несталих бораца, ратних војних инвалида, бораца и цивилних жртава рата у општини Прњавор,
  12. Приједлог Рјешења о именовању Савјета за укупно праћење израде измјене дијела регулационог плана „У зони утицаја магистралног пута М -16.1 дионица Клашнице – Дервента, територија општине Прњавор“ (измјена III).

 

 

ОДРЖАН САСТАНАК ПОВОДОМ РЕАЛИЗАЦИЈЕ ПРОЈЕКТА „ПРОМОЦИЈА ЕДУКАТИВНИХ САДРЖАЈА О НАЦИОНАЛНИМ МАЊИНАМА У ОСНОВНОШКОЛСКОМ ОБРАЗОВАЊУ“

У циљу имплементације пројекта „Промоција едукативних садржаја о националним мањинама у основношколском образовању“ данас је одржан уводни састанак.

Састанку су, осим начелника општине, Дарка Томаша и представника Општинске управе, присуствовали и представници основних школа са подручја општине Прњавор, Савеза националних мањина Републике Српске и удружења националних мањина која дјелују на подручју општине Прњавор.

 

 

Начелник Одјељења за локални економски развој и друштвене дјелатности и координатор овог пројекта, Љубиша Шикарац рекао је, да је циљ пројекта промоција едукативних садржаја о припадницима националних мањина у редовном основношколском образовању и да је реализација пројекта дефинисана кроз конкретне циљеве. „Очување културног идентитета и  развијање и јачање мултикултуралности промоцијом културе и обичаја, а кроз увођење активности под називом „Такмичење основних школа општине Прњавор о познавању националних мањина у БиХ“. Такође, и промоција и већа видљивост конкретних акција и рада Општинске управе у подручју промовисања језика и присутности националних мањина“, рекао је Шикарац. Он је нагласио, да је пројектом планирано, и да званична страница Општинске управе буде преведена на шест различитих језика националних мањина, као и припрема и штампање билтена„Мала Европа“. Предсједник Савеза националних мањина Републике Српске, Фрањо Ровер рекао је да Савез и удружења националних мањина стоје на располагању основним школама за потребне информације и помоћ око организовања такмичења о познавању националних мањина. Општина Прњавор је једна од пет општина/градова у БиХ, у којима се кроз индивидуалне пројекте спроводи имплементација кровног пројекта Савјета Европе под називом „Јачање заштите националних мањина у БиХ“  којег финансирају Европска Унија и Савјет Европе, у оквиру програма Хоризонтал Фасилити (Horizontal Facility) за Западни Балкан и Турску.

 

ОБАВЈЕШТЕЊЕ О ПРИВРЕМЕНОЈ ОБУСТАВИ САОБРАЋАЈА

Oдјељење за стамбено-комуналне послове и инвестиције обавјештава грађане да je привремено обустављен саобраћај на раскрсници улица Вида Њежића, Јована Дучића и Бранка Ћопића, због извођења радова на реконструкцији улице Вида Њежића. Привремена обустава саобраћаја важи од 26.10.2018. године до 16.11.2018. године

РОК ЗА ПОДНОШЕЊЕ ЗАХТЈЕВА ЗА РЕГРЕСИРАНО ДИЗЕЛ ГОРИВО 30. ОКТОБАР

Одјељење за пољоривреду, водопривреду и шумарство Општинске управе општине Прњавор обавјештава пољопривредне произвођаче (физичка и правна лица) са подручја општине Прњавор, да је крајњи рок за подношење захтјева и преузимање регресираног дизел горива одобреног за извођење прољећних и јесењих радова у пољопривреди у 2018. години код овлашћених дистрибутера, 30. октобар 2018. године. За све додатне информације пољопривредни произвођачи могу се обратити у канцеларије Одјељења или путем контакт телефона 051/660-860.

БРОШУРА О УСПЈЕШНИМ ЖЕНАМА ПРЊАВОРСКЕ ПРИВРЕДЕ

Иако је већи дио предузећа у власништву мушкараца и сматра се да предузећа, посебно индустријска воде мушкарци, искуства у пракси показују, да у значајном броју предузећа жене обављају и воде кључне послове као што је управљање финансијама, организација производње и комуникација са клијентима. У Прњавору има много жена које успјешно обављају ове послове, а у брошури „Успјешне жене прњаворске привреде“ представљени су инспиративни и занимљиви детаљи о неколико успјепних жена, са којима, на нашу срећу и задовољство успјешно сарађујемо. Брошура је припремљена у оквиру пројекта „Партнерство за квалитетна радна мјеста и конкурентност“ који се финансира у оквиру пројекта „Подршка локалним  партнерствима за запошљавање у БиХ“. Локално партнерство Прњавор је једно од 19 таквих партнерстава успостављених у земљи у оквиру пројекта „Подршка локалним партнерствима за запошљавање у Босни и Херцеговини“, који финансира Европска унија са четири милиона евра, а проводи Међународна организација рада (ИЛО), а који има за циљ преквалификацију скоро 2.000 незапослених особа, те запошљавање најмање њих 620 у 22 општине у БиХ. Чланови Партнерства Прњавор су Агенција за развој предузећа Еда Бања Лука (водећи партнер), Општина Прњавор, Завод за запошљавање Републике Српске – Биро Прњавор, Центар средњих школа „Иво Андрић“ Прњавор, МИ Тривас д.о.о. и Топлинг д.о.о.

Успјешне жене прњаворске привреде – брошура

ПР вијест, Агенција за развој предузећа Еда Бања Лука

ОБАВЈЕШТЕЊЕ

Одјељење за стамбено-комуналне послове и инвестиције општине Прњавор, овим путем обавјештава грађане, да ће на локалном путу I реда, Пут од магистралног пута М 16.1 на Којином Хану-Црквена-Чивчије-Кокори-Брезичани (граница са општином Челинац), дионица Којин Хан-Црквена, дана 23.10.2018. године бити првремено обуставњен саобраћај у периоду од 8:00 до 15:00 часова, због асфалтирања ове дионице пута.

ОБАВЈЕШТЕЊЕ

Одјељење за пољопривреду, водопривреду и шумарство Општинске управе општине Прњавор обавјештава јавност oпштине Прњавор да ће комисија коју је формирао министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске, у сриједу, 17.10.2018. године са почетком у 10:00 часова, извршити преглед на лежишту техничког грађевинског камена-кречњака „Грич“ код Прњавора, ради доношења рјешења којим се одобрава експлоатационо поље „Грич“.

 

 

ПРЕДСТАВА „ФРЕНКИ И ЏОНИ“ СУТРА У ЦЕНТРУ ЗА КУЛТУРУ

У Центру за културу у петак, 12. октобра са почетком у 19:30 часова гостује представа „Френки и Џони“, аутора Теренса Мек Нелија. Представу је режирала Теа Пухарић, а у главним улогама су Слобода Мићаловић и Игор Ђорђевић, док је Милош Обреновић дао глас радијског спикера. Представа говори о скидању емотивних оклопа, о дозвољавању могућности да будемо вољени. Слобода Мићаловић и Игор Ђорђевић играју двоје усамљених средовјечних људи – несигурну конобарицу Френки и кувара Џонија, који је управо изашао из затвора. Улаз је бесплатан.

 

ПОЗИВ ЗА БЕСПЛАТНУ ОБУКУ НЕЗАПОСЛЕНИХ ЛИЦА ЗА “CNC” ОПЕРАТЕРА

У оквиру пројекта “Партнерство за квалитетна радна мјеста и конкурентност”, који финансира Европска унија, а имплементира Међународна организација рада расписан је позив незапосленим лицима у Прњавору за пријаву, за учешће у бесплатној обуци за “CNC” оператера (за дрвопрераду и металопрераду). Обука је намијењена незапосленим лицима са мјестом пребивалишта на подручју општине Прњавор, са евиденције активних тражилаца посла ЈУ Завода за запошљавање – Биро Прњавор, старијим од 18 година. Позив за подношење пријава је отворен до утрошка расположивог износа средстава пројекта за ову намјену, а најкасније до 31. децембра 2018. Више информација о начину пријављивања је доступно у јавном позиву, који се може преузети и путем адресе http://bit.ly/2NB77R9 . Локално партнерство Прњавор је једно од 19 партнерства успостављених у земљи у оквиру пројекта „Подршка локалним партнерствима за запошљавање у Босни и Херцеговини“, који финансира Европска унија са 4 милиона еура, а проводи Међународна организација рада, са циљем преквалификације око 2.000 незапослених особа, те запошљавања најмање 620 лица у 22 општине у БиХ. Чланови Партнерства Прњавор су Агенција за развој предузећа Еда Бања Лука (водећи партнер), Општина Прњавор, Завод за запошљавање Републике Српске – Биро Прњавор, Центар средњих школа “Иво Андрић” Прњавор, МИ Тривас д.о.о. и Топлинг д.о.о.

Јавни позив незапосленим лицима у Прњавору за пријаву за учешће у бесплатној обуци за: CNC ОПЕРАТЕР (за дрвопрераду и металопрераду) у оквиру пројекта “Партнерство за квалитетна радна мјеста и конкурентност”

БИЛТЕН О ПРОЈЕКТУ ПОМОЋИ ПОРОДИЦАМА ПОГОЂЕНИМ ПОПЛАВАМА И КЛИЗИШТИМА 2014. ГОДИНЕ

Програм за опоравак од поплава – стамбено збрињавање који проводи Европска унија и УНДП осмишљен је са циљем да стамбено збрине око 3.000 особа чији су домови оштећени или уништени у поплавама 2014. године, те економски оснажи 555 најугроженијих породица. Вриједност програма је 15 милиона евра, а програм финансира Европска унија у износу од 12,5 милиона евра у сарадњи са Владом Републике Српске, Владом Федерације БиХ, УНДП-ом и локалним властима. Програм се имплементира у 44 општине/града, а информативни билтен о пројекту, као и приче неких од корисника може се преузети путем линка http://bit.ly/2vufAKJ или у пдф формату информативни билтен.