URUČENA SREDSTVA ZA KUPOVINU KNjIGA UČENICIMA ROMSKE NACIONALNE MANjINE

Učenicima romske nacionalne manjine danas su uručena novčana sredstva za kupovinu školskih udžbenika. Novac za kupovinu knjiga dobilo je osam učenika koji pohađaju osnovnu i srednju školu, dok prema posljednjem popisu na području opštine Prnjavor živi ukupno 38 pripadnika romske nacionalne manjine. Predsjednik Saveza nacionalnih manjina Republike Srpske, Franjo Rover rekao je da se aktivnosti provode već desetu godinu za redom, i da republički, ali i lokalni savez nacionalnih manjina stoji na usluzi svim nacionalnim manjinama koji žive na području opštine Prnjavor. Rover se zahvalio načelniku opštine na novčanoj pomoći u realizaciji današnjih aktivnosti.

 

 

Uručivanju novčanih sredstava prisustvovali su i načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš i predsjednik Skupštine opštine, Željko Simić. Načelnik Tomaš je naglasio, da se sva djeca romske populacije koja žive u opštini Prnjavor školuju, te da je posebno za pohvaliti što ima i studenata iz reda ove nacionalne manjine. „Zahvaljujem se romskim udruženjima, te republičkom i lokalnom savezu nacionalnih manjina na aktivnostima koje provode već duži niz godina. Imamo odličnu saradnju sa navedenim organizacijama, i one imaju našu punu podršku za realizaciju aktivnosti.“, rekao je Tomaš. Načelnik Tomaš je čestitao učenicima početak nove školske godine i poželio im puno uspjeha tokom školovanja.

 

 

ZAKAZANA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE

Skupština opštine Prnjavor obavještava javnost da će u utorak, 4. septembra sa početkom u 09:00 časova biti održana 19. sjednica Skupštine opštine Prnjavor prema navedenom dnevnom redu:

  1. Aktuelni čas,
  2. Odluke, rješenja i zaključci imovinsko-pravne službe,
  3. a) Prijedlog Odluke o utvrđivanju posebnog interesa za prodaju nepokretnosti u svojini opštine Prnjavor, ispod tržišne cijene, b) Prijedlog Rješenja o imenovanju Komisije za sprovođenje javnog nadmetanja,
  4. Prijedlog Odluke o upravljanju otpadom,
  5. Informacija o stanju u KP „Park“ a.d. Prnjavor,
  6. Prijedlog Rješenja o oglašavanju ništavim rješenja Skupštine opštine Prnjavor, broj 08-476-21/96,
  7. Prijedlog Odluke o dopunama Odluke o taksi prevozu na području opštine Prnjavor,
  8. Prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o pristupanju izradi izmjene dijela Regulacionog plana „U zoni uticaja Magistralnog puta M-16.1 dionica Klašnice – Derventa, teritorija opštine Prnjavor“ (izmjena III),
  9. Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na cijene pogrebnih usluga i usluga održavanja groblja,
  10. Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti za zaključenje ugovora o kupovini zemljišta sa Klječanin Novakom sinom Milana iz Gornjih Štrbaca, opština Prnjavor,
  11. Nacrt Odluke o subvenciji troškova određenim kategorijama građana u postupku legalizacije bespravno izgrađenih objekata na području opštine Prnjavor,
  12. Informaciju o vršenju inspekcijskog nadzora na području opštine Prnjavor za period 01.01. – 30.06.2018. godine,
  13. Informacija o realizaciji odluka Skupštine opštine Prnjavor za period od 01.01. do 30.06.2018. godine,
  14. a) Prijedlog Rješenja o razrješenju v.d. člana Upravnog odbora JZU Dom zdravlja Prnjavor, b) Prijedlog Rješenja o imenovanju člana Upravnog odbora JZU Dom zdravlja Prnjavor, v) Prijedlog Rješenja o razrješenju v.d. člana Upravnog odbora JU Centar za socijalni rad Prnjavor, g) Prijedlog Rješenja o imenovanju člana Upravnog odbora JU Centar za socijalni rad Prnjavor,
  15. a) Prijedlog Rješenja o razrješenju v.d. članova Odbora za žalbe opštine Prnjavor, b) Prijedlog Rješenja o imenovanju članova Odbora za žalbe opštine Prnjavor.

 

POČINjE KAMPANjA O BEZBJEDNOSTI DJECE U SAOBRAĆAJU

Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske u saradnji sa Auto – moto savezom Republike Srpske, resornim ministarstvima, te jedinicama lokalne samouprave organizuje preventivno – edukativnu kampanju „Vozači, škola je za nas, oprez je za vas“, povodom početka nove školske godine. Cilj kampanje je povećati bezbjednost djece u saobraćaju i uticati na vozače da povećaju oprez pri vožnji, naročito u zonama škola. Kampanja će početi trećeg septembra i trajaće tokom cijele školske godine, do 15. juna 2019. godine. U toku kampanje biće organizovana edukativna predavanja na temu „10 lekcija koje život znače“, za učenike od prvog do petog razreda osnovne škole. Pored predavanja, učenici će dobiti majice, edukativne bojanke i slikovnice koje sadrže temu navedenih predavanja, kao i ostali školski pribor sa motivima bezbjednosti saobraćaja. Bezbjednost u saobraćaju je dio opšte bezbjednosti svake zemlje, a jedan od primarnih ciljeva je podizanje svijesti javnosti o tragičnom stradanju djece u saobraćajnim nezgodama i prevencija istih.

„VUKOVI S VUČIJAKA” – PATRIOTSKA FORMACIJA ZA PRIMJER SVIMA

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da je jedinica “Vukovi s Vučijaka” čisto patriotska formacija koja je pokazala i ohrabrila i druge Srbe na ovim prostorima da se okupe i da zajedno brane i formiraju Republiku Srpsku.

“Na ovom prostoru je i u ranim godinama raspada bivše Jugoslavije postojala visoka svijest o opasnosti koja prijeti srpskom naroda a koja je opravdano temeljena na onome što je srpski narod doživio u Prvom i Drugom svjetskom ratu. Ta svijest je bila visoko patriotska i omogućila je da se formira jedinica ‘Vukovi s Vučijaka’ koja je imala slavan put, koja nije činila zločine, koja je bila na prvim borbenim linijama, jedinica koja nema nijednog optuženog za ratni zločin”, istakao je Dodik nakon posjete Spomen-sobi “Vukovi s Vučijaka” i razgovora sa rukovodstvom ovog udruženja. On je naglasio da su u temelje Republike Srpske ugrađena dostignuća i ove jedinice. “Ranije smo radili na izgradnji Spomen doma, a sada smo spremni da kroz programe na različitim nivoima omogućimo pripadnicima i porodicama poginulih pripadnika jedinice da riješe sve stambene, smještajne probleme, probleme zapošljavanja sa određenim pijetetom, a prije svega odgovornošću prema stradalima ali i samoj Republici Srpskoj”, naveo je predsjednik Dodik.

On je naglasio da mu je drago što ova jedinica iskazuje apolitičnost u smislu uključivanja u političke stranke, ali daje snažan politički doprinos stvaranju i očuvanju Republike Srpske. “Ovo je pravi odnos jedinica i njenih pripadnika koji su imali isključivo za cilj ostvarivanje slobode, stvaranje, jačanje i očuvanje Republike Srpske”, poručio je Dodik. Predsjednik Udruženja “Vukovi s Vučijaka” Slaviša Milanković kaže da je tokom sastanka sa predsjednikom Dodikom bilo riječi o novom odlikovanju jedinice od predsjednika Republike Srpske, kao i da se porodice poginulih i ratni veterani jedinice dodatno pomognu kroz programe zapošljavanja i druge projekte. Milanković je istakao da jedinica i Udruženje “Vukovi s Vučijaka” apsolutno odbijaju da se miješaju u politiku.

“Vukovi’ pripadaju Republici Srpskoj i srpskom narodu. Mi smo Udruženje koje njeguje uspomenu na ratnu jedinicu ‘Vukovi s Vučijaka’, na njenog komandanta Veljka Milankovića i poginule borce, na njihov značaj i doprinos u izgradnji i odbrani Republike Srpske”, poručio je Milanković. Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš zahvalio je predsjedniku Dodiku na pomoći pri izgradnji sadašnjeg Štaba “Vukova”, a jedinici na svemu što su učinili za Republiku Srpsku u ratnom periodu i što čine u mirnodopskim uslovima. Podsjećajući da je lokalna zajednica u protekle dvije godine zaposlila više od desetoro djece poginulih sa područja opštine Prnjavor, Tomaš je najavio da će u narednim danima sa predsjednikom Dodikom biti razgovarano o programima i prioriotetima zapošljavanja ove kategorije stanovništva. “Ukoliko svako od nas bude branio Republiku Srpsku hrabrošću i entuzijazmom kako su to radili ranije ‘Vukovi s Vučijaka’, a kako to danas radi predsjednik Dodik, Republici Srpskoj sigurno ništa neće nedostajati” , područio je Tomaš. Udruženje “Vukovi s Vučijaka” danas ima oko 120 članova, a iz ove jedinice tokom ratnog perioda poginuo je 61 borac.

SRNA

URUČENE ŠKOLSKE KNjIGE ZA DJECU IZ REDA BORAČKIH KATEGORIJA

Boračka organizacija opštine Prnjavor i Opština Prnjavor organizovali su danas prijem i podjelu školskih knjiga za djecu iz reda boračkih kategorija sa područja opštine Prnjavor. Školske knjige dobilo je dvanaest učenika iz najugroženijih porodica. Predsjednik Boračke organizacije opštine Prnjavor, Vlado Živković rekao je da Opština Prnjavor za boračke kategorije izdvaja preko 300.000 KM, te da se sredstvima iz opštinskog budžeta finansiraju mnoge aktivnosti. „Opština Prnjavor finansira rad boračkih udruženja, kupovinu udžbenika za djecu iz reda boračkih kategorija, obilježavanje značajnih datuma, kao i niz drugih aktivnosti koje nisu obuhvaćene republičkim programom.“, rekao je Živković.

Podjeli knjiga, prisustvovovali su načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš i predsjednik Skupštine opštine Prnjavor, Željko Simić. Načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš rekao je da Boračka organizacija ima punu podršku Opštine za sve aktivnosti, jer sredstva doznačena ovoj organizaciji budu iskorištena na pravi način. „Imamo odličnu saradnju sa Boračkom organizacijom i uvjeren sam da će tako biti i u narednom periodu. Ova organizacija sva doznačena sredstva usmjeri na pravi način, krajnjim korisnicima, kao je i slučaj sa današnjom podjelom školskih knjiga.“, rekao je Tomaš. Načelnik Tomaš je naglasio, da Opština Prnjavor izdvaja značajna sredstva za boračke kategorije, te da će u narednom periodu sa predstavnicima boračkih organizacija definisati neke nove oblike pomoći.

Ratni vojni invalid iz Prosjeka, Staniša Lekić zahvalio se Boračkoj organizaciji i načelniku opštine, Darku Tomašu na pomoći pri kupovini knjiga, te naglasio da porodici ova pomoć puno znači, budući da se značajna sredstva u današnje vrijeme moraju izdvojiti za kupovinu knjiga. Prije dva dana, u organizaciji Udruženja ratnih vojnih invalida i Opštine Prnjavor uručena je jednokratna novčana pomoći za kupovinu knjiga za 60 učenika iz kategorije porodica ratnih vojnih invalida sa područja opštine Prnjavor.

BANjSKA REHABILITACIJA ZA 18 LICA IZ PRNjAVORA

U sklopu Projekta banjske rehabilitacije ratnih vojnih invalida i članova porodica poginulih boraca Odbrambeno – otadžbinskog rata Republike Srpske, koji provodi Ministarstvo rada i boračko – invalidske zaštite, 18 lica sa područja opštine Prnjavor putuje 9. septembra na desetodnevni tretman u ZTC „Banja Vrućica“, Teslić. Polazak je planiran u 8 časova i 30 minuta ispred stare zgrade Opštinske uprave opštine Prnjavor, a povratak 19. septembra u 10 časova ispred hotela „Posavina“ ZTC „Banja Vrućica“, Teslić. Komisija za izbor korisnika banjske rehabilitacije, pri Odjeljenju za boračko-invalidsku i civilnu zaštitu nakon provedenog javnog konkursa sačinila je listu izabranih korisnika, na koju je saglasnost dalo Ministarstvo rada i boračko invalidske zaštite. Sredstva za prevoz izabranih korisnika obezbijeđena su u opštinskom budžetu. Projektom banjske rehabilitacije ratnih vojnih invalida i članova porodica poginulih boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS za 2018. godinu biće obuhvaćeno do 600 osoba, a opštini Prnjavor je pripalo 18 mjesta. Realizacija Projekta banjske rehabilitacije je počela 1. maja i trajaće do 30. septembra, a odlazak korisnika se odvija u smjenama svakih deset dana po utvrđenim spiskovima.

 

 

 

 

URUČENI VAUČERI ZA KUPOVINU KNjIGA DJECI RATNIH VOJNIH INVALIDA

Udruženje ratnih vojnih invalida i Opština Prnjavor organizovali su danas podjelu jednokratne novčane pomoći za kupovinu knjiga djeci ratnih vojnih invalida sa područja opštine Prnjavor. Novčana sredstva dobilo je 60 učenika, a predsjednik Udruženja ratnih vojnih invalida, Dragan Vrhovac naglasio je, da ovu aktivnost organizuju redovno pred početak školske godine.

„Svake godine u saradnji sa Opštinom Prnjavor obezbjedimo knjige za manjih broj djece ratnih vojnih invalida. Budući da nemamo dovoljno sredstava da obezbjedimo novčanu pomoć za svu djecu, nastojimo da svake godine obuhvatimo druge korisnike. Želja nam je, da nekih narednih godina ovim projektom bude obuhvaćeno što više djece, bar na neki minimalni iznos.“, rekao je Vrhovac. On je rekao, da ovo nisu jedine aktivnosti Udruženja RVI i da će u septembru mjesecu pet ratnih vojnih invalida otići na banjsku rehabilitaciju. “Finansiraćemo odlazak pet naših članova na banjsku rehabilitaciju na period od deset dana. Dogovorili smo, da se oni pridruže korisnicima koji će u septembru mjesecu ići na banjsku rehabilitaciju po programu Vlade Republike Srpske. Smatramo da će im to biti od velike zdravstvene pomoći.“, rekao je Vrhovac.

Podjeli vaučera, prisustvovovali su načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš i predsjednik Skupštine opštine Prnjavor, Željko Simić. Načelnik Tomaš zahvalio se ovom udruženju na aktivnostima koje provode iz vlastitih sredstava uz malu finansijsku pomoć Opštine.

 

 

“Stojimo na raspolaganju Udruženju RVI za njihove aktivnosti, jer oni sva sredstva koja dobiju od Opštine upotrebe za pomoć krajnjim korisnicima.“, rekao je Tomaš. Ratni vojnih invalid prve kategorije, Petar Stanojević zahvalio se Udruženju RVI i Opštini Prnjavor na jednokratnoj novčanoj pomoći, dodavši da je ovo značajna pomoć za roditelje.

 

ČESTITKA POVODOM KURBAN-BAJRAMA

Povodom nastupajućeg praznika Kurban-bajrama načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš i predsjednik Skupštine opštine, Željko Simić uputili su čestitku Medžlisu islamske zajednice i svim vjernicima islamske vjeroispovjesti, sa željom da praznik proslave u miru, veselju i dobrom raspoloženju. “Ovaj veliki praznik koji simbolizuje žrtvovanje, prilika je da dokažemo, da smo spremni žrtvovati sebe radi međusobnog poštovanja i opšteg dobra svih nas. Temeljne ljudske i duhovne vrijednosti neka budu vodilja i smisao postojanja. Čineći dobra djela i pomažući one kojima je naša pomoć najpotrebnija, šaljemo poruke prijateljstva i suživota.”, navodi se u zajedničkoj čestitki.

 

OBILjEŽENA KRSNA SLAVA OPŠTINE PRNjAVOR

Opština Prnjavor proslavila je juče krsnu slavu, Preobraženje Gospodnje. Služenjem liturgije i parastosa, te polaganjem vijenaca palim borcima VRS i slavskim ručkom obilježena je krsna slava, uz prisustvo mnogobrojnih gostiju i zvanica.

Obilježavanju Preobraženja Gospodnjeg, prisustvovao je i predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, koji je tom prilikom rekao da je Prnjavor jedna od važnih, razvijenih i veoma dinamičnih lokalnih zajednica u Republici Srpskoj u kojoj je vidljivo da se svaki dan nešto novo radi i da se napreduje. “Prnjavor je reagovao, Darko Tomaš je izabran za načelnika i zato što je sada dobra saradnja između lokalnih organa vlasti i Republike dolaze ovakve investicije. Želim da čestitam načeniku Tomašu, njegovom timu, svim rukovodiocima i narodu na vidljivom razvoju”, rekao je Dodik. Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik je podsjetio da je u ovoj lokalnoj zajednici prije četiri-pet godina potpuno bio zaustavljen razvoj, te da nije bilo vidljivog napretka, jer nije postojala saradnja sa republičkim institucijama.

Načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš rekao je da se nikada ne smije zaboraviti da je 626 boraca Vojske Republike Srpske sa područja opštine Prnjavor dalo život na braniku otadžbine. “Ako taj broj poginulih boraca uporedimo sa ukupnim brojem stanovnika opštine dolazimo do podatka da je na hiljadu stanovnika 18 sugrađana našu slobodu platilo životima. U odnosu na sve opštine u Republici Srpskoj Prnjavor je druga opština po broju stradalih”, istakao je Tomaš. On je naglasio da taj podatak dodatno dolazi do izražaja ako se zna da na području opštine nije bilo direktnih ratnih dejstava.

Tomaš je dodao, da lokalna vlast nastoji da u skladu sa svojim mogućnostima pomogne porodicama poginulih boraca i njihov život učini podnošljivijim, te je najavio da će u narednih mjesec dana porodicama poginulih biće podijeljeni ključevi stanova u još jednoj stambenoj zgradi. Načelnik Tomaš je sugrađanima čestitao Preobraženje Gospodnje, te izrazio uvjerenje da je ova lokalna zajednica od prošlog Preobraženja do danas mnogo napredovala, prvenstveno u smislu rješavanja infrastrukturnih problema, te je dodao da će tako biti nastavljeno i u narednom periodu.

TOMAŠ: PROBLEM ODVOZA SMEĆA POSTOJI DVADESET GODINA

Rukovodstvo Opštine Prnjavor održalo je danas redovni sastanak sa predstavnicima Komunalnog preduzeća „Park“ na kome se razgovaralo o problemu odvoza smeća tokom ljetnih mjeseci, dotrajalim vozilima , kao i mjerama unapređenja rada ovog preduzeća. Načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš je rekao, da problem odvoza smeća nije stvoren prije mjesec dana i da se ovo preduzeće sa tim problemom bori već 20 godina. „Problem odvoza smeća je problem koji postoji duži niz godina i naročito je izražen u ljetnom periodu. Ljudi iz ovog preduzeća ulažu ogromne napore da riješe problem u skladu sa raspoloživim sredstvima, a o odgovornosti onih koji su doveli do ovakvog stanja treba da se pozabave istražni organi. Trenutno u javnosti postoji pritisak određene grupe ljude, ali taj pritisak je više sa ciljem predizborne kampanje. Opredijelili smo se da probleme u našoj lokalnoj zajednici rješavamo po prioritetima, pa smo prvo nabavili vozila za službe hitne pomoći i plan je bio da u narednom periodu nabavimo vozila za Komunalno preduzeće „Park“, rekao je Tomaš. On je dodao, da u ovom preduzeću nije dovoljno da se samo nabave nova vozila, nego je potrebno da se izvrši i jedna potpuna reorganizacija, u smislu ljudskih kapaciteta, ali i posla. „Problemi u ovom preduzeću godinama se nagomilavaju. Prethodna vlast je prije tri godine podigla kredit od 174.000 KM, za nabavku vozila koja danas nisu u funkciji, tačnije jedno je povremeno u funkciji, i sada su na naplatu došle rate tog kredita, koju su dovele do gubitka, velikog koliko i rata kredita. Podsjetiću, da je ovo preduzeće i u prethodnom periodu bilo u minusu, tako da je u 2013. godini bilo u gubitku više od 100.000 KM, a u 2014. godini preko 500.000 KM.“, rekao je Tomaš i dodao je već ranije planirano da se u okviru redovne sjednice raspravlja o mjerama unapređenja rada ovog preduzeća. „Već tri mjeseca pripremamo Odluku o komunalnom otpadu, koja daje mogućnost ugovaranja komunalnih usluga na jedan sasvim drugi način. Takođe, tražili smo od rukovodstva KP „Park“ analizu rasporeda kontejnera po centru grada i mjesnim zajednicama, kao i informaciju o neophodnom broju ljudi za normalno funkcionisanje ovog preduzeća, te informaciju o cijenama komunalnih usluga, budući da su komunalne usluge u našoj opštini najjeftinije u regionu i da je i to jedan od razloga zašto preduzeće pravi gubitak. Kada dobijemo sve analize i informacije izaći ću sa prijedlogom reorganizacije ove firme, ali i prijedlogom na koji način se mogu obezbijediti sredstva potrebna za mehanizaciju.“, rekao je Tomaš. Načelnik Tomaš je naglasio, da ne isključuje mogućnost osnivanja nove firme. „Postoji mogućnost osnivanja nove firme koja neće biti opterećena sa obavezama iz prošlosti, dok prodaja preduzeća nije opcija.“, rekao je Tomaš i dodao da je njegov advokat pripremio prijavu protiv lica koja su u javnosti iznosila informaciju da se priprema privatizacija KP „Park“. Predsjednik Skupštine opštine Prnjavor, Željko Simić je rekao, da ne postoji potreba za vanrednom sjednicom Skupštine, a vezano za rad KP „Park“, budući da je rukovodstvo Opštine kroz redovne sastanke sa predstavnicima ovog preduzeća tražilo određene analize i utvrđivanje paketa mjera za unapređenje rada ovog preduzeća. „Jedna od tačaka na narednoj redovnoj sjednici Skupštine biće i stanje u KP „Park“, kao i mjere unapređenja rada ovog preduzeća i u tom smislu tu nema ništa vanredno. I prije podnesenih inicijativa, razgovarali smo sa rukovodstvom ovog preduzeća i dogovorili smo određene mjere, koje idu u tri smjera i to tehničko opremanje, organizacija u smislu ljudskih resursa i normativni dio tj. Odluka o upravljanju komunalnim otpadom.“, rekao je Simić. On je dodao, da je problem odvoza otpada ublažen i da se sada radi na dugoročnom rješavanju ovog problema, te da je to u interesu građana i njihovog zdravlja. „Ovdje se ne radi o skupštinskim zasjedanjima na kojima bi se ovaj problem samo politizovao, nego o konkretnim rješenjima koja se mogu donijeti u okviru tačke na redovnoj sjednici, koja bi trebala biti zakazana do kraja mjeseca.“, rekao je Simić. Direktor Komunalnog preduzeća „Park“, Živojin Novarlić je rekao, da su postojali određeni problemi u odvozu smeća nastali kvarom tri vozila, kao i da su vozila popravljena i problemi riješeni. „ U toku jula mjeseca imamo najveću produkciju komunalnog otpada i desio nam se kvar na tri vozila, tako da smo morali da angažujemo dodatna lica kako bi prevazišli ovu situaciju. Vozila su popravljena i ovaj problem pripada prošlosti. Koristim ovu priliku da uputim izvinjenje korisnicima naših usluga zbog situacije u kojoj smo se svi našli.“, rekao je Novarlić i dodao da su i pored nastalih problema, radnici ovog preduzeća odvezli sav ponuđeni otpad, te da je zakašnjenje bilo tri dana. Novarlić je dodao, da stepen naplativosti usluga iznosi 79% što nije zadovoljavajuće, te će ovo preduzeće tražiti povećanje cijene. „Cijenovnik je napravljen 2005. godine i od tada se nije mijenjao. Trenutno radimo analizu cijena komunalnih usluga u regionu kako bi utvrdili koja bi cijena pokrila troškove preduzeća i omogućila normalno funkcionisanje.“, rekao je Novarlić.