IZABRANO TROČLANO PREDSJEDNIŠTVO “KONFERENCIJE BEBA”

Na 10. Konferenciji beba u Prnjavoru večeras su u “tročlano predsjedništvo” izabrani Uroš Kovačević, Petko Ružičić i Maja Živković. Među 20 prijavljenih beba koje su ispunile kriterijume za učešće u ovoj manifestaciji najmlađi je Uroš Kovačević, koji je rođen 7. aprila ove godine, dok je najstariji Petko Ružičić, koji će 14. jula napuniti godinu dana. Maja Živković, kao peto dijete u porodici, izabrana je za bebu sa najviše braće i sestara. Mališane koji su ušli u “predsjedništvo” opština Prnjavor nagradila je sa po 100 KM.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš zahvalio je roditeljima koji su došli sa djecom da učestvuju na manifestaciji, kao i suorganizatoru konferencije, Ministarstvu porodice, omladine i sporta Republike Srpske. On je podsjetio da opština Prnjavor redovno učestvuje u ovom projektu i izrazio nadu da će naredne godine biti još više učesnika.

Na današnjoj “Konferenciji beba“ u puzanju najbrža je bila desetomjesečna Dea Čolić, dok je titulu najbržeg tate u presvlačenju pelena ponio Aleksandar Bojić.

Nagrade za učesnike obezbijedili su i preduzeće “Leburić komerc“ i Bebi šop iz Prnjavora.

SRNA /T.S/

ZBOG LOŠIH VREMENSKIH PRILIKA KONFERENCIJA BEBA U CENTRU ZA KULTURU

Opštinska uprava opštine Prnjavor obavještava građane da će, uslijed loših vremenskih prilika, „Konferencija beba“ biti održana u Centru za kulturu.

Da podsjetimo, program počinje u sutra, 30.06.2018. u 18:00 časova, kada će roditelji moći registrovati bebe rođene u periodu od 2. jula 2017. godine do 29. juna 2018. godine. Prilikom registracije potrebno je pokazati na uvid rodni list ili neki drugi dokaz o starosti djeteta.

U 18:30 časova slijedi obraćanje organizatora, te zabavni i takmičarski dio programa. Tate beba će se takmičiti u presvlačenju pelena, a bebe u puzanju. Prijatelji „Konferencije beba“, kompanije „Leburić komerc“ i „Bebi šop“, obezbijedili su poklone za pobjednike u takmičenjima. Za učešće u takmičenju tata u presvlačenju pelena potrebno je pripremiti dječija kolica.

Na kraju manifestacije biće izabrano tročlano predsjedništvo, koje čini najmlađa, najstarija i beba sa najviše braće i sestara. Novčane nagrade za najbebe uručiće načelnik opštine Prnjavor.

U PETAK ZATVOREN PUT PREMA CERU

Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove i investicije opštine Prnjavor obavještava građane da će, radi ispitivanja nosivosti mosta, lokalni put prema Ceru biti zatvoren dana 29.06.2018. godine, u periodu od 9:00 do 12:00 časova.

JOŠ TRI DANA DO KONFERENCIJE BEBA

Opštinska uprava opštine Prnjavor u saradnji sa Ministarstvom za porodicu, omladinu i sport Republike Srpske, u subotu 30. juna, u parku kod Centra za kulturu,  organizuje manifestaciju pod nazivom „Konferencija beba“.

Program počinje u 18:00 časova, kada će roditelji moći registrovati bebe rođene u periodu od 2. jula 2017. godine do 29. juna 2018. godine. Prilikom registracije potrebno je pokazati na uvid rodni list ili neki drugi dokaz o starosti djeteta.

U 18:30 časova slijedi obraćanje organizatora, te zabavni i takmičarski dio programa. Tate beba će se takmičiti u presvlačenju pelena, a bebe u puzanju. Prijatelji „Konferencije beba“, kompanije „Leburić komerc“ i „Bebi šop“, obezbijedili su poklone za pobjednike u takmičenjima. Za učešće u takmičenju tata u presvlačenju pelena potrebno je pripremiti dječija kolica.

Na kraju manifestacije biće izabrano tročlano predsjedništvo, koje čini najmlađa, najstarija i beba sa najviše braće i sestara. Novčane nagrade za najbebe uručiće načelnik opštine Prnjavor.

U slučaju loših vremenskih prilika, manifestacija će biti održana u Centru za kulturu.

30. JUN ROK ZA UPLATU PRVE RATE POREZA NA NEPOKRETNOSTI

Poreska uprava Republike Srpske i Opštinska uprava opštine Prnjavor pozivaju sve poreske obveznike poreza na nepokretnosti da izmire prvu ratu svoje obaveze po poreskom računu za 2018. godinu, kao i eventualno još uvijek neizmirene iznose po osnovu poreza na nepokretnosti iz prethodnih godina.

Propisani rok za uplatu prve rate je najkasnije do 30. juna 2018. godine. Naglašavamo da će svim vlasnicima nepokretnosti, koji nisu platili dospjele obaveze poreza na nepokretnosti, iznos biti uvećan za troškove postupka prinudne naplate i kamate.

Pored toga, pozivaju se i svi oni koji još uvijek nisu prijavili svoju nepokretnu imovinu da to učine odmah, jer će neprijavljene nepokretnosti koje identifikuje Poreska uprava Republike Srpske biti prijavljene po službenoj dužnosti, a vlasnicima uručeni poreski računi sa obračunatim kamatama i novčanom kaznom u iznosu od 500 KM do 1.500 KM za fizička lica, te od 1.000 KM do 3.000 KM za pravna lica, po neprijavljenoj nepokretnosti.

ZBOG KVARA SUTRA MOGUĆ PREKID ISPORUKE VODE U NASELjU OKOLICA

KP „Vodovod“ Prnjavor i Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove Opštine Prnjavor obavještavaju korisnike koji se snabdijevaju vodom sa Fabrike za preradu vode Kremna, da je zbog kvara na vodovodnom cjevovodu F400 u naselju Okolica (put za Cer), moguć prekid u snabdijevanju vodom korisnika u gradu Prnjavoru i u prigradskim naseljima, dana 27.06.2018. godine, u periodu od 08.00 do 16.00 časova.

Takođe obavještavamo građane, da će za vrijeme otklanjanja kvara, biti zatvoren put od ulice Živojina Preradovića do Cera.

JAVNI UVID U NACRT IZMJENE DIJELA URBANISTIČKOG PROJEKTA “GRADSKO JEZGRO” (IZMJENA V)

Odjeljenje za prostorno uređenje Opštinske uprave opštine Prnjavor obavještava građane i stručnu javnost da se Nacrt izmjene dijela Urbanističkog projekta „Gradsko jezgro“ (izmjena V), stavlja na javni uvid.

Javni uvid se može izvršiti u prostorijama Opštinske uprave opštine Prnjavor u Odjeljenju za prostorno uređenje, ulica Karađorđeva broj 2, prizemlje, kancelarija broj 7 i u prostorijama nosioca izrade plana „Planing“ d.o.o. Prnjavor, ulica Svetog Save broj 37, svakim radnim danom od 07:00 do 15:00 časova.

Javni uvid počinje 04.07.2018. godine i traje 30 dana, odnosno do 02.08.2018. godine.

Primjedbe i sugestije na Nacrt plana mogu se upisati u knjigu prijedloga, primjedbi i sugestija koja se nalazi u Odjeljenju za prostorno uređenje i u prostorijama nosioca izrade plana „Planing“ d.o.o. Prnjavor, ali se mogu dostaviti i poštom.

Sve informacije vezane za javni uvid u nacrt plana, mogu se dobiti u Odjeljenju za prostorno uređenje.

ORGANIZOVAN PRIJEM ZA DJECU SA KOSOVA I METOHIJE

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš i predsjednik Skupštine opštine Željko Simić organizovali su danas prijem za 24 djece iz Babinog Mosta, kod Prištine, koja u okviru projekta “Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske” od subote borave kod svojih vršnjaka u ovoj lokalnoj zajednici.

Tomaš je istakao da je važno uspostavljanje prijateljstava između djece i da opština Prnjavor nijedne godine nije propustila da bude dio ovog projekta.

“Ako nakon ovakvog druženja barem jedan kontakt između djece ostane trajan to je nova vrijednost. Vjerujem da će mališani i nastavnici ponijeti lijepe uspomene iz Prnjavora, a svi ćemo se potruditi da budemo dobri domaćini”, rekao je Tomaš.

On je podsjetio da opština u budžetu ima predviđeno izdvajanje za tri stipendije djeci sa Kosova i Metohije.

Milanka Lazić, koja je u Prnjavoru u pratnji učenika, rekla je da su djeca zadovoljna smještajem i da im se dopada sve što su vidjeli u ovoj opštini, te zahvalila na toplom dočeku i iskazanom gostoprimstvu.

Gosti iz Babinog Mosta danas će posjetiti i Banju Kulaši.

SRNA /T.S/

U TOKU KAMPANjA “NITI 1 BRZA VOŽNjA”

Ministarstvo saobraćaja i veza, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Agencija za bezbjednost saobraćaja, Auto-moto savez Republike Srpske, kompanija “Auto Milovanović” kao strateški partner i Radio televizija Republike Srpske kao medijski pokrovitelj, u periodu od 20. juna do 31. avgusta 2018. godine provode preventivnu kampanju pod nazivom “NITI 1 BRZA VOŽNjA!”

Cilj provođenja preventivne kampanje je povećanje nivoa bezbjednosti saobraćaja u Republici Srpskoj, smanjenjem broja vozača koji voze nepropisnom ili neprilagođenom brzinom.

Kampanjom se želi uticati na promjenu stavova o važnosti i značaju ograničenja brzine i prenošenje poruke učesnicima u saobraćaju koliko je važno poštovati ograničenje brzine kretanja.

Realizacijom ove kampanje očekuje se povećanje učesnika koji poštuju ograničenje brzine kretanja, čime bi došlo do smanjenja broja nastradalih lica u saobraćajnim nezgodama i izmjene u strukturi povreda (značajno smanjenje težine povreda i manja smrtnost).

Pozivamo sve građane da se priključe provođenju navedene kampanje i na taj način doprinesu povećanju nivoa bezbjednosti saobraćaja u Republici Srpskoj.