PROSLAVLjENA DJEČIJA NOVA GODINA

Danas je u organizaciji Dramske sekcije SPKD “Prosvjeta”, u Centru za kulturu Prnjavor, obilježena dječija Nova godina. Na bini su svoje umijeće pokazali mališani iz gradskih vrtića “Naša radost”, “Pčelica”, učenici nižih razreda osnovnih škola “Branko Ćopić” i “Nikola Tesla”, folklorne sekcije kulturno-umjetničkih društava “Prosvjeta”, “Pronija”, “Štrpci” i učenici Škole za muzičko obrazovanje “Konstantin Babić”.

Najmlađim Prnjavorčanima dječiju Novu godinu čestitali su načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš i predsjednik Skupštine opštine Prnjavor, Željko Simić, poželeći im pregršt zdravlja i sreće, te puno uspjeha u školskim zadacima.

 

NOVOGODIŠNjA ČESTITKA

Povodom predstojećih novogodišnjih praznika, načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš i predsjednik Skupštine opštine Željko Simić, stanovnicima opštine Prnjavor uputili su čestitku:

“Svim sugrađankama i sugrađanima želimo da 2018. godina donese dobro zdravlje, ličnu i porodičnu sreću. Želimo da je dočekate sa ljudima koje volite, okruženi ljubavlju i radošću. Želimo da godina ispred nas bude bolja od prethodne, da u nju kročimo sa puno entuzijazma, energije i volje, kako bismo zajedničkim snagama radili na unapređenju životnog ambijenta na prostoru naše opštine Prnjavor.”

RADNO VRIJEME UGOSTITELjSKIH OBJEKATA U PERIODU OD 29.12.2017. DO 20.01.2018. GODINE

Odjeljenje za inspekcijske poslove Opštinske uprave opštine Prnjavor obavještava javnost da u periodu od 29.12.2017. godine do 20.01.2018. godine ugostiteljski objekti mogu da rade duže jedan čas u odnosu na radno vrijeme propisano članom 10. Odluke o radnom vremenu u ugostiteljskim, trgovinskim, zanatskim, uslužnim i drugim objektima na području opštine Prnjavor, osim ugostiteljskih objekata kojima je radno vrijeme produženo na osnovu člana 16. navedene Odluke.

Zaključak o radnom vremenu

ODRŽANA DRUGA SJEDNICA PRIVREDNOG SAVJETA OPŠTINE PRNjAVOR

Danas je u sali Centra za kulturu održana druga sjednica Privrednog savjeta opštine Prnjavor u proširenom sastavu. Nakon uvodne riječi načelnika opštine Darka Tomaša, dalji tok sjednice pratio je prethodno utvrđeni dnevni red.

Na sjednici je između ostalog bilo riječi o unapređenju Pravilnika o uslovima i načinu otuđenja nepokretnosti u svojini opštine Prnjavor, koji će biti upućen na usvajanje na nekoj od narednih sjednica Skupštine opštine. Prisutnim privrednicima i poljoprivrednicima predočen je status inicijativa predloženih na prvom sastanku, kao što su ukidanje polaganja higijensko-sanitarnog minimuma svake četiri godine, smanjenje takse i skraćenje procedure za izvođenje muzike uživo u ugostiteljskim objektima, te mnoge druge. Na sjednici je bilo riječi i o podsticajima za zapošljavanje, koji će po prvi put biti realizovani u 2018. godini. prnjavor

Svi prisutni članovi Privrednog savjeta danas su imali priliku da predoče nove prijedloge i inicijative, po kojima će biti postupano do novog sastanka, planiranog za kraj februara 2018. godine.

JAVNI POZIV ZA DOSTAVLjANjE ZAHTJEVA ZA DODJELU UČENIČKIH I STUDENTSKIH STIPENDIJA ZA ŠKOLSKU 2017/2018

Pozivaju se učenici, studenti i posebno nadarena i talentovana djeca sa područja opštine Prnjavor da podnesu zahtjeve za dodjelu stipendije u školskoj 2017/2018. godini.

Zahtjevi za dodjelu stipendije podnose se u Šalter sali opštine Prnjavor i dostavljaju se Odjeljenju za lokalni ekonomski razvoj i društvene djelatnosti.

Javni poziv za dodjelu stipendije za školsku 2017/2018. godinu objavljen je 26.12.2017. godine i traje trideset dana od dana objavljivanja, odnosno do 25.01.2018. godine. Naknadne i nepotpune prijave neće biti uzete u razmatranje.

Javni poziv sa informacijama o uslovima za ostvarivanje prava za dodjelu stipendije i dokumentaciji koju je potrebno priložiti objavljen je na oglasnim tablama Opštinske uprave opštine Prnjavor i zvaničnoj internet stranici opštine Prnjavor.

Obavještavaju se podnosioci zahtjeva da, pored neophodne dokumentacije, uz zahtjev dostave i fotokopiju tekućeg računa.

Sve ostale informacije mogu se dobiti na telefon broj 051/663-740, lokal 212.

Javni poziv možete pogledati ovdje.

ZA TRI NAJUSPJEŠNIJA STUDENTA PO 5.000 KM

foto: Aleksandar Atić

foto: Aleksandar Atić

Opština Prnjavor izdvojila je po 5.000 KM za troje ovogodišnjih dobitnika studentske nagrade, dok je svih 11 studenata koji su ispunili uslove i konkurisali za ovu nagradu dobilo turističko putovanje u Beč.

Novčanu nagradu su dobili studenti Medicinskog fakulteta u Banjaluci Jovana Jevđić i Miroslav Živković, te Matematičkog fakulteta u Beogradu Milica Đukić.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš, koji je danas organizovao prijem za ovih 11 studenata koji svi imaju prosjek ocjena viši od 9,5 kaže da je namjera lokalne vlasti bila da se pronađe način da nagrade najbolje studente sa područja ove opštine.

“Na njima je budućnost naše lokalne zajednice, ali i Republike Srpske. Suština nagrade nije bio trenutni rezultat, nego kontinuitet postignutih rezultata tokom cijelog školovanja” , rekao je Tomaš.

On kaže da su vrijednost opštine i škole, mostovi, putevi, ali da je prava vrijednost Prnjavora u ovih 11 mladih ljudi.

Student šeste godine Medicinskog fakulteta u Banjaluci Jovana Jevđić uvjerena je da će njena profesionalna budućnost biti vezana, ako ne za Prnjavor, onda sigurno za Republiku Srpsku.

Govoreći o toku školovanja Jevđićeva je naglasila da je na samom početku bilo teško, ali da je presudila ljubav prema medicini.

Miroslav Živković koji je Medicinski fakultet u Banjaluci završio kao student generacije sa prosječnom ocjenom 9,83 kaže da je kod učenja bitna dobra organizacija vremena, dosta rada i ljubavi prema poslu.

SRNA /T.S/

PRIVREMENA OBUSTAVA SAOBRAĆAJA

Odjeljenje za stambeno – komunalne poslove i investicije obavještava građane da se privremeno obustavlja odvijanje saobraćaja za sva vozila na desnoj saobraćajnoj traci iz pravca grada na dijelu ulice Svetog Save, od raskrsnice sa ulicom Vida Nježića do magistralnog puta M 16.1 (ulaz u grad), radi izvođenja radova na izgradnji raskrsnice sa kružnim tokom saobraćaja na magistralnom putu M 16.1 na ulazu u Prnjavor. Privremena obustava saobraćaja važi od 22.12.2017. godine do 21.01.2018. godine. U toku privremene obustave saobraćaja, iz pravca Banja Luke koristiti ulice Vida Nježića, Živojina Preradovića i Jovana Dučića, a iz pravca Dervente koristiti ulice Vida Nježića i Jovana Dučića.

ČESTITKA POVODOM KATOLIČKOG BOŽIĆA

Načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš i predsjednik Skupštine opštine Prnjavor, Željko Simić uputili su čestitku povodom Božića, sveštenstvu katoličke crkve i svim građanima opštine Prnjavor katoličke vjeroispovijesti. „Ovaj veliki hrišćanski praznik je prilika za porodična okupljanja i trenutke uživanja u svečanom ambijentu. U duhu vaše tradicije proslavite Hristovo rođenje dostojanstveno, promovišući životni optimizam i vjeru“, navodi se u zajedničkoj čestitki.

 

RADNO VRIJEME TOKOM NOVOGODIŠNjIH PRAZNIKA

U skladu sa zaključkom načelnika opštine, u nedjelju 31. decembra u vremenskom periodu od  07:00 do 17:00 časova mogu da rade svi poslovni subjekti koji u svom rješenju o registraciji sadrže šifru i naziv pretežne djelatnosti 96.02. – frizerski i drugi tretmani za uljepšavanje. Zaključak je donesen na zahtjev poslovnih subjekata koji obavljaju navedenu djelatnost na području opštine Prnjavor i ukazane potrebe za radom istih. U skladu sa zakonskim i podzakonskim aktima, Nova godina (1. i 2. januar) je republički praznik i neradni dan. U dane praznika u okviru prijavljenog radnog vremena mogu da rade: subjekti koji obavljaju djelatnost pružanja medicinskih i apotekarskih usluga (humana, stomatološka i veterinarska medicina i apotekarske službe), subjekti koji obavljaju djelatnost proizvodnje hljeba, peciva i drugih pekarskih proizvoda i njihove prodaje u prodajnom prostoru koji je u sastavu proizvodnog objekta i u vlastitom prodajnom prostoru specijalizovanom za prodaju hljeba, peciva i drugih pekarskih proizvoda, subjekti koji obavljaju djelatnost trgovine na malo motornim gorivima i mazivima – benzinske pumpe i subjekti koji obavljaju djelatnost trgovine na malo cvijećem, uz istovremeno registrovanu trgovinu na malo pogrebnom opremom. Drugi dan praznika, 2. januar, osim subjekata iz prethodnog stava mogu da rade i trgovinske i uslužne radnje u vremenu od 8:00 do 12:00 časova.

OBAVJEŠTENjE O ANKETIRANjU GRAĐANA OPŠTINE PRNjAVOR

Obavještavaju se građani da će Opština Prnjavor u periodu od 22.12.2017. do 29.12.2017. godine, sprovoditi Anketu o ispitivanju zadovoljstva građana radom Opštinske uprave i Skupštine opštine Prnjavor.

Anketiranje će se vršiti ispred Šalter sale, od strane lica koje će nositi akreditaciju opštine Prnjavor. Anketom će biti prikupljeni podaci o kvalitetu rada Opštinske uprave, javnih ustanova i preduzeća i Skupštine opštine Prnjavor.

Anketa se sprovodi metodom slučajnog uzorka građana starosti 18 godina i više. Učešće građana je dobrovoljno, anonimno i od velike vrijednosti za unapređenje rada Opštinske uprave i Skupštine opštine Prnjavor.

Nakon uporedne analize, izvještaj sa rezultatima ankete, zaključcima i preporukama za postupanje biće razmatran na jednoj od sjednica SO Prnjavor i objavljen na zvaničnoj internet stranici opštine.

Anketiranje građana vrši se prema Odluci o ispitivanju građana radom Opštinske uprave i Skupštine oštine Prnjavor objavljene u „Službenom glasniku opštine Prnjavor“, broj 32/17, od 01.12.2017.godine.