ПРОСЛАВЉЕНА ДЈЕЧИЈА НОВА ГОДИНА

Данас је у организацији Драмске секције СПКД “Просвјета”, у Центру за културу Прњавор, обиљежена дјечија Нова година. На бини су своје умијеће показали малишани из градских вртића “Наша радост”, “Пчелица”, ученици нижих разреда основних школа “Бранко Ћопић” и “Никола Тесла”, фолклорне секције културно-умјетничких друштава “Просвјета”, “Пронија”, “Штрпци” и ученици Школе за музичко образовање “Константин Бабић”.

Најмлађим Прњаворчанима дјечију Нову годину честитали су начелник општине Прњавор, Дарко Томаш и предсједник Скупштине општине Прњавор, Жељко Симић, пожелећи им прегршт здравља и среће, те пуно успјеха у школским задацима.

 

НОВОГОДИШЊА ЧЕСТИТКА

Поводом предстојећих новогодишњих празника, начелник општине Прњавор Дарко Томаш и предсjедник Скупштине општине Жељко Симић, становницима општине Прњавор упутили су честитку:

“Свим суграђанкама и суграђанима желимо да 2018. година донесе добро здравље, личну и породичну срећу. Желимо да је дочекате са људима које волите, окружени љубављу и радошћу. Желимо да година испред нас буде боља од претходне, да у њу крочимо са пуно ентузијазма, енергије и воље, како бисмо заједничким снагама радили на унапређењу животног амбијента на простору наше општине Прњавор.”

РАДНО ВРИЈЕМЕ УГОСТИТЕЉСКИХ ОБЈЕКАТА У ПЕРИОДУ ОД 29.12.2017. ДО 20.01.2018. ГОДИНЕ

Одјељење за инспекцијске послове Општинске управе општине Прњавор обавјештава јавност да у периоду од 29.12.2017. године до 20.01.2018. године угоститељски објекти могу да раде дуже један час у односу на радно вријеме прописано чланом 10. Одлуке о радном времену у угоститељским, трговинским, занатским, услужним и другим објектима на подручју општине Прњавор, осим угоститељских објеката којима је радно вријеме продужено на основу члана 16. наведене Одлуке.

Закључак о радном времену

ОДРЖАНА ДРУГА СЈЕДНИЦА ПРИВРЕДНОГ САВЈЕТА ОПШТИНЕ ПРЊАВОР

Данас је у сали Центра за културу одржана друга сједница Привредног савјета општине Прњавор у проширеном саставу. Након уводне ријечи начелника општине Дарка Томаша, даљи ток сједнице пратио је претходно утврђени дневни ред.

На сједници је између осталог било ријечи о унапређењу Правилника о условима и начину отуђења непокретности у својини општине Прњавор, који ће бити упућен на усвајање на некој од наредних сједница Скупштине општине. Присутним привредницима и пољопривредницима предочен је статус иницијатива предложених на првом састанку, као што су укидање полагања хигијенско-санитарног минимума сваке четири године, смањење таксе и скраћење процедуре за извођење музике уживо у угоститељским објектима, те многе друге. На сједници је било ријечи и о подстицајима за запошљавање, који ће по први пут бити реализовани у 2018. години. prnjavor

Сви присутни чланови Привредног савјета данас су имали прилику да предоче нове приједлоге и иницијативе, по којима ће бити поступано до новог састанка, планираног за крај фебруара 2018. године.

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ЗАХТЈЕВА ЗА ДОДЈЕЛУ УЧЕНИЧКИХ И СТУДЕНТСКИХ СТИПЕНДИЈА ЗА ШКОЛСКУ 2017/2018

Позивају се ученици, студенти и посебно надарена и талентована дјеца са подручја општине Прњавор да поднесу захтјеве за додјелу стипендије у школској 2017/2018. години.

Захтјеви за додјелу стипендије подносе се у Шалтер сали општине Прњавор и достављају се Одјељењу за локални економски развој и друштвене дјелатности.

Јавни позив за додјелу стипендије за школску 2017/2018. годину објављен је 26.12.2017. године и траје тридесет дана од дана објављивања, односно до 25.01.2018. године. Накнадне и непотпуне пријаве неће бити узете у разматрање.

Јавни позив са информацијама о условима за остваривање права за додјелу стипендије и документацији коју је потребно приложити објављен је на огласним таблама Општинске управе општине Прњавор и званичној интернет страници општине Прњавор.

Обавјештавају се подносиоци захтјева да, поред неопходне документације, уз захтјев доставе и фотокопију текућег рачуна.

Све остале информације могу се добити на телефон број 051/663-740, локал 212.

Јавни позив можете погледати овдје.

ЗА ТРИ НАЈУСПЈЕШНИЈА СТУДЕНТА ПО 5.000 КМ

фото: Александар Атић

фото: Александар Атић

Општина Прњавор издвојила је по 5.000 КМ за троје овогодишњих добитника студентске награде, док је свих 11 студената који су испунили услове и конкурисали за ову награду добило туристичко путовање у Беч.

Новчану награду су добили студенти Медицинског факултета у Бањалуци Јована Јевђић и Мирослав Живковић, те Математичког факултета у Београду Милица Ђукић.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш, који је данас организовао пријем за ових 11 студената који сви имају просјек оцјена виши од 9,5 каже да је намјера локалне власти била да се пронађе начин да награде најбоље студенте са подручја ове општине.

“На њима је будућност наше локалне заједнице, али и Републике Српске. Суштина награде није био тренутни резултат, него континуитет постигнутих резултата током цијелог школовања” , рекао је Томаш.

Он каже да су вриједност општине и школе, мостови, путеви, али да је права вриједност Прњавора у ових 11 младих људи.

Студент шесте године Медицинског факултета у Бањалуци Јована Јевђић увјерена је да ће њена професионална будућност бити везана, ако не за Прњавор, онда сигурно за Републику Српску.

Говорећи о току школовања Јевђићева је нагласила да је на самом почетку било тешко, али да је пресудила љубав према медицини.

Мирослав Живковић који је Медицински факултет у Бањалуци завршио као студент генерације са просјечном оцјеном 9,83 каже да је код учења битна добра организација времена, доста рада и љубави према послу.

СРНА /Т.С/

ПРИВРЕМЕНА ОБУСТАВА САОБРАЋАЈА

Одјељење за стамбено – комуналне послове и инвестиције обавјештава грађане да се привремено обуставља одвијање саобраћаја за сва возила на десној саобраћајној траци из правца града на дијелу улице Светог Саве, од раскрснице са улицом Вида Њежића до магистралног пута М 16.1 (улаз у град), ради извођења радова на изградњи раскрснице са кружним током саобраћаја на магистралном путу М 16.1 на улазу у Прњавор. Привремена обустава саобраћаја важи од 22.12.2017. године до 21.01.2018. године. У току привремене обуставе саобраћаја, из правца Бања Луке користити улице Вида Њежића, Живојина Прерадовића и Јована Дучића, а из правца Дервенте користити улице Вида Њежића и Јована Дучића.

ЧЕСТИТКА ПОВОДОМ КАТОЛИЧКОГ БОЖИЋА

Начелник општине Прњавор, Дарко Томаш и предсједник Скупштине општине Прњавор, Жељко Симић упутили су честитку поводом Божића, свештенству католичке цркве и свим грађанима општине Прњавор католичке вјероисповијести. „Oвај велики хришћански празник је прилика за породична окупљања и тренутке уживања у свечаном амбијенту. У духу ваше традиције прославите Христово рођење достојанствено, промовишући животни оптимизам и вјеру“, наводи се у заједничкој честитки.

 

РАДНО ВРИЈЕМЕ ТОКОМ НОВОГОДИШЊИХ ПРАЗНИКА

У складу са закључком начелника општине, у недјељу 31. децембра у временском периоду од  07:00 до 17:00 часова могу да раде сви пословни субјекти који у свом рјешењу о регистрацији садрже шифру и назив претежне дјелатности 96.02. – фризерски и други третмани за уљепшавање. Закључак је донесен на захтјев пословних субјеката који обављају наведену дјелатност на подручју општине Прњавор и указане потребе за радом истих. У складу са законским и подзаконским актима, Нова година (1. и 2. јануар) је републички празник и нерадни дан. У дане празника у оквиру пријављеног радног времена могу да раде: субјекти који обављају дјелатност пружања медицинских и апотекарских услуга (хумана, стоматолошка и ветеринарска медицина и апотекарске службе), субјекти који обављају дјелатност производње хљеба, пецива и других пекарских производа и њихове продаје у продајном простору који је у саставу производног објекта и у властитом продајном простору специјализованом за продају хљеба, пецива и других пекарских производа, субјекти који обављају дјелатност трговине на мало моторним горивима и мазивима – бензинске пумпе и субјекти који обављају дјелатност трговине на мало цвијећем, уз истовремено регистровану трговину на мало погребном опремом. Други дан празника, 2. јануар, осим субјеката из претходног става могу да раде и трговинске и услужне радње у времену од 8:00 до 12:00 часова.

ОБАВЈЕШТЕЊЕ О АНКЕТИРАЊУ ГРАЂАНА ОПШТИНЕ ПРЊАВОР

Обавјештавају се грађани да ће Општина Прњавор у периоду од 22.12.2017. до 29.12.2017. године, спроводити Анкету о испитивању задовољства грађана радом Општинске управе и Скупштине општине Прњавор.

Анкетирање ће се вршити испред Шалтер сале, од стране лица које ће носити акредитацију општине Прњавор. Анкетом ће бити прикупљени подаци о квалитету рада Општинске управе, јавних установа и предузећа и Скупштине општине Прњавор.

Анкета се спроводи методом случајног узорка грађана старости 18 година и више. Учешће грађана је добровољно, анонимно и од велике вриједности за унапређење рада Општинске управе и Скупштине општине Прњавор.

Након упоредне анализе, извјештај са резултатима анкете, закључцима и препорукама за поступање биће разматран на једној од сједница СО Прњавор и објављен на званичној интернет страници општине.

Анкетирање грађана врши се према Одлуци о испитивању грађана радом Општинске управе и Скупштине оштине Прњавор објављене у „Службеном гласнику општине Прњавор“, број 32/17, од 01.12.2017.године.