ЧЕСТИТКА НАЧЕЛНИКА ГАТАРИЋА ПРЕДУЗЕЋУ СТАНДАРД И ЈЕЛЕНИ ВАСИЋ

Начелник општине Прњавор др Синиша Гатарић упутио је честитку руководству и радницима Фабрике намјештаја „Стандард“ и Јелени Васић, замјенику директора Месне индустрије „Ми – тривас“ поводом престижних награда које су освојили на 13. Избору најуспјешнијих у привреди Републике Српске. „Ова два успјешна привредна предузећа допринијела су унапређењу привредног амбијента и стварању бољег пословног имиџа у општини Прњавор, а њихов успјех је резултат позитивног рада, јасне визије и постављених циљева, као и квалитетног менаџмента и запослених радника. (više…)

ОДРЖАНО ЛИТЕРАРНО ТАКМИЧЕЊЕ У ГРАДСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ

Као последња у низу манифестација којима се обиљежава Дан општине Прњавор, данас је у Градској библиотеци одржано литерарно такмичење за ученике седмог разреда ОШ “Иво Андрић” Кулаши. Замјеник начелника општине, Божидар Ивановић, наградио је пригодним поклонима троје првопласираних ученика који су присутнима представили своје саставе на тему “Улазак у царство књига” и тиме показали да у вријеме великог напретка информационих технологија књига и даље остаје човјеков најбољи пријатељ.

РЕЗУЛТАТИ КОНТРОЛЕ КВАЛИТЕТА ВОДЕ ЈАВНЕ ВОДОВОДНЕ МРЕЖЕ ОД 03.03.2016. и 15.03.2016. ГОДИНЕ

Према извјештају Института за јавно здравство РС од 03. марта 2016. године, број: HH-1374-1379/V/03/2016 и 15. марта 2016. године, број НН-1704-1709/V/03/2016 утврђено је да свих шест узетих узорака воде из водоводне мреже одговара одредбама Правилника о здравственој исправности воде за пиће. (više…)

УПИС ДЈЕЦЕ У ПРВИ РАЗРЕД ОСНОВНЕ ШКОЛЕ

Одјељење за локални економски развој и друштвене дјелатности обавјештава родитеље дјеце рођене 2010. године која ће до почетка нове школске године напунити шест година и дјеце рођене 2009. године која прошле године нису уписана у школу, да ће се љекарски прегледи дјеце за упис у први разред основне школе обављати током априла и маја текуће године. (više…)

ПОТПИСИВАЊЕ УГОВОРА О СТИПЕНДИЈАМА

Обавјештавамо ученике и студенте са подручја општине Прњавор који су испунили услове за додјелу стипендије у школској 2015/2016. години, да ће се потписивање уговора о додјели стипендије одржати у петак, 08.04.2016. године, са почетком у 15 часова у просторијама Дома културе Прњавор.

У име малољетних ученика стипендиста уговоре ће потписати њихови законски заступници (родитељ или старатељ), а пунољетне ученике и студенте стипендисте позивамо да обавезно лично присуствују потписивању уговора.

У СРИЈЕДУ МОНОКОМЕДИЈА „ЉУБАВ НА ЛЕСКОВАЧКИ НАЧИН“

У поводу обиљежавања Дана општине у сриједу 30. марта са почетком у 19:30 часова у Центру за културу биће одржана монокомедија „Љубав на лесковачки начин“ у извођењу Весне Анђелковић. Улаз за манифестације поводом обиљежавања Дана општине Прњавор је бесплатан.

НАЧЕЛНИК ГАТАРИЋ ОСУДИО ВАНДАЛСКИ ЧИН

Начелник општине Прњавор др Синиша Гатарић оштро је осудио вандалски чин у коме су оштећене јавне чесме Повелич, са којих се Прњаворчани снабдијевају питком водом. „Оштро осуђујемо овај вандалски чин и очекујемо да надлежне службе у што краћем року пронађу починиоце и исте казне. Бојимо се да није случајно што се ово десило дан након сједнице Скупштине општине, на којој је донесен закључак да се до краја љета вода са изворишта Повелич доведе у град. Треба сви да се запитамо, коме смета све добро што се уради у нашем граду, а посебно чињеница да ће Прњавор у 2016. години први пут од када постоји имати питку воду.“, рекао је Гатарић. (više…)

ВАНДАЛИ ОШТЕТИЛИ ЈАВНЕ ЧЕСМЕ

Непознати вандали оштетили су ноћас јавне чесме Повелич, са којих се град снабдијева питком водом. Надлежно одјељење је ангажовало извођача радова и једна чесма је оспособљена за употребу. Случај је пријављен надлежним службама, које су извршиле увиђај.

ОДРЖАН МАСКЕНБАЛ ЗА НАЈМЛАЂЕ (ФОТО ВИЈЕСТ)

11998890_1054369264628973_6850257171530597109_nУ Центру за културу јуче је одржан маскенбал за дјецу у организацији Драмске сцене СКПД „Просвјета“, а у поводу обиљежавања Дана општине Прњавор. Ово је тринаеста година како драмска сцена организује маскенбал, којим се истовремено обиљежава и Свјетски дан позоришта.

(više…)