Везано за двије саобраћајне несреће које су се догодиле у посљедњих неколико дана, а које су подразумијевале удар моторних возила у потапајуће стубиће постављене у главној улици, Одјељење за стамбено-комуналне послове Општинске управе општине Прњавор обавјештава јавност о сљедећем:

2018. године општина Прњавор је аплицирала код Агенције за безбједност саобраћаја са пројектом „Уградња потапајућих стубића у зони привремене забране саобраћаја у улици Светог Саве“, са циљем повећања безбједности кретања пјешака у времену забране саобраћаја за моторна возила, у наведеној улици, у периоду од 17:00 до 24:00 часа. Пројекат је прихваћен од стране Агенције за безбједност саобраћаја, која је за ту намјену издвојила одређена финансијска средства, а са циљем повећања безбједности саобраћаја, односно пјешака.

Од момента постављања потапајућих стубића, дана 24.10.2019. године, па до данас, сви кварови на потапајућим стубићима су проузроковани оштећењима изазваним од стране несавјесних возача, те директног контакта између возила и појединачног стубића. Нетачни су наводи појединих медија да стубићи излазе ненадано и непредвиђено. Подизање и спуштање стубића дефинисано је временским интервалом који одређује астро релеј на основу географског положаја ширине и дужине. Односно, у питању је поуздан електронски систем уграђен од стране фирме која посједује сву документацију за дистрибуцију и уградњу истог.

Када је у питању несрећа која се догодила данас, у раним јутарњим часовима, Одјељење за стамбено комуналне послове наводи да је стубић остао у подигнутом положају због квара узрокованог претходном несрећом, од 6.6.2020. године, када је возач у 17 часова и неколико минута ударио у подигнуте стубиће, што потврђују и снимци видео надзора.