Начелник општине Прњавор Дарко Томаш изјавио је данас Срни да је ова локална заједница од Владе Србије добила донацију од 75.000 евра, захваљујући којој ће бити ријешен приоритетни проблем гријања у Гимназији, Центру средњих школа “Иво Андрић” и Основној школи /ОШ/ “Бранко Ћопић”.

Томаш каже да се, након што је Прњавору посредством Владе Републике Српске одобрена донација Владе Србије за санацију мокрих чворова у некој од основних школа, појавио проблем гријања у двије средње и школи “Бранко Ћопић”, због чега је општина послала захтјев Влади Српске да у једном дијелу измијени своју ранију одлуку о намјени одобрених средстава.

“План нам је био да овим средствима обавимо санацију мокрих чворова у ОШ `Никола Тесла` у Прњавору, али се појавио проблем гријања у Гимназији, Центру средњих школа `Иво Андрић` и ОШ `Бранко Ћопић`. У овом моменту то је ургентан проблем који до септембра мора бити ријешен”, појаснио је Томаш.

Он је додао да би остатак новца, заједно са додатним средствима општине, био усмјерен на санацију мокрих чворова.

Томаш је подсјетио да је прошле године захваљујући донацији Влада Србије од 50.000 евра, уз додатних 50.000 КМ општинских средстава у потпуности санирана ОШ “Меша Селимовић” у Насеобини Лишња.

“Дугујемо захвалност Влади Републике Српске која је дио средстава опредијелила за општину Прњавор, као и Влади Србије што помаже локалне заједнице у Српској”, рекао је Томаш.

Министар финансија Републике Српске Зора Видовић потписала је 1. јула појединачне споразуме о финансирању пројеката донаторским средствима Владе Србије од 9,3 милиона евра са градоначелницима и начелницима 42 јединице локалне самоуправе.

СРНА, Т.С.