ЗАВРШЕНА ИЗГРАДЊА КРУЖНОГ ТОКА ВИЈАКА

У Прњавору је данас завршена изградња кружне раскрснице у насељу Вијака чија је вриједност 815.000 КМ, а која ће свечано бити отворена у наредних мјесец дана.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш, који је присуствовао завршетку радова заједно са вршиоцем дужности директора предузећа “Путеви Републике Српске” Ненадом Нешићем, рекао је да је изградња кружне раскрснице на Вијаци инвестиција од великог значаја за ову општину јер је то раније било проблематично мјесто на којем су се често дешавале саобраћајне незгоде.

Он је навео да је обавеза општине Прњавор била да изради пројектну документацију и ријеши имовинско-правне односе, а у наредном периоду ће кружни ток бити додатно уређен.

Томаш је подсјетио да је предузеће “Путеви Републике Српске” у посљедње четири године на подручју ове општине реализовало неколико значајних инфраструктурних пројеката – завршен је мост који спаја Прњавор и Станаре чија је вриједност већа од два милиона КМ, кружни ток на улазу у град Прњавор вриједности 310.000 КМ и асфалтирана Улица Владе Винчића вриједности око 150.000 КМ.

“Ентузијазам ових људи неће стати на овом пројекту, наставићемо са даљим активностима јер треба урадити реконструкцију моста на ријеци Вијака који се налази на магистралном путу, као и изградити пјешачке стазе према насељу Лужани”, навео је Томаш.

Вршилац дужности директора предузећа “Путеви Републике Српске” Ненад Нешић рекао је новинарима да је ово слика одговорног рада, а начин приступа изградњи показује да је вођена брига о становницима и њиховом новцу.

“Кружни ток је завршен у предвиђеном року и урађен је према највишим стандардима који ће олакшати саобраћај у Прњавору. Предузеће `Путеви Републике Српске` уложило је у пројекат 815.000 КМ, при чему смо водили рачуна да средства буду утрошена на прави начин”, навео је Нешић.

Он је захвалио предузећу “МГ минд” које је било извођач радова, становницима Прњавора за стрпљење у вријеме извођења радова, као и начелнику општине за предусретљивост за рјешење проблема који су се јављали прије почетка и током изградње кружне раскрснице.

СРНА /Т.С/

 

ПРИЈЕМ ЗА 27 НАЈУСПЈЕШНИЈИХ УЧЕНИКА

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш примио је јуче 27 ученика основних и средњих школа који су током школовања остварили значајне резултате, ученике генерације и добитнике Вукове дипломе и уручио им новчане награде.

Томаш је прецизирао да је награђено 27 ученика, а осим са подручја општине Прњавор, обухваћени су и ученици који се школују у другим срединама.

“Ово је посебан дан за општину Прњавор јер су млади наша будућност. Желимо да наставе да улажу у своје образовање и задрже стечену озбиљност у радним навикама. Ово су најбољи чланови нашег друштва зато је данас посебна прилика да их истакнемо”, рекао је Томаш.

Награђени су Милица Мусић, Миа Кнежевић и Милица Суботић из Основне школе /ОШ/ “Бранко Ћопић” у Прњавору, Зерина Ћуран, Анђела Черкета и Дарија Стојановић из ОШ “Никола Тесла” Прњавор, Тео Миланковић и Јована Гајић из ОШ “Иво Андрић” Кулаши, Јулијана Гојковић и Бојана Живанић из ОШ “Свети Сава” Смртићи, Јелена Тубоњић из ОШ “Петар Кочић” Шибовска, Јована Ђурић из ОШ “Вук Караџић” Доњи Вијачани, Сара Врховац и Невена Божић из ОШ “Меша Селимовић” Насеобина Лишња и Стефан Малешевић, Милијана Ђумић, Теа Кљајић, Николина Самац и Марко Тешић из ОШ “Милош Црњански” Поточани.

Награде су добили и Зорана Дубравац из Центра средњих школа /ЦСШ/ “Иво Андрић” Прњавор, Јована Моравац, Анастасија Гојковић и Анђела Симић из Гимназије, Александар Дворанчић из Школе за основно и средње музичко образовање “Константин Бабић” Прњавор, Невена Савковић из Техничке школе Добој, Бранка Илић из Медицинске школе Добој и Паула Видић из ЦСШ “Михајло Пупин” Дервента.

Пријем је, због придржавања епидемиолошких мјера, одржан у прњаворском Центру за културу.

СРНА /Т.С/

АЋИЋ И ТОМАШ ОБИШЛИ ЗАВРШНЕ РАДОВЕ У УЛИЦИ МИЛАНА ТЕПИЋА

Вршилац дужности директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Марко Аћић и начелник општине Прњавор Дарко Томаш обишли су данас радилиште гдје су у току завршни радови на асфалтирању Улице Милана Тепића, а за овај заједнички пројекат издвојено је 60.000 КМ. За ове радове Секретаријат је обезбиједио 50.000 КМ, а општина Прњавор из буџета је издвојила 10.000 КМ. Аћић је истакао да ће уређењем ове улице избјегла и расељена лица која у њој живе моћи да ријеше све комуналне и инфраструктурне проблеме са којима се суочавају. Он је најавио да би у овој години требао бити реализован још један већи пројекат.

“Тај пројекат ће бити реализован након што Владе Републике Српске одобри финансирање. У овој општини настављамо и са Регионалним стамбеним програмом у оквиру којег би ове године требале бити завршене индивидуалне стамбене јединице”, рекао је Аћић.

Он је истакао да ће Републички секретаријат и Влада Српске и даље кроз програме, као и кредитна и донаторска средства наставити да подржавају општину Прњавор, која уредно и на вријеме спроводи своје обавезе у заједничким пројектима, али и издваја сопствена буџетска средстава за њихову реализацију.

Томаш је нагласио је да је ово најбољи примјер одличне сарадње републичких и општинских власти, у овом случају Секретаријата, са којима је већ реализовано неколико заједничких пројеката. Он је подсјетио да је недавно стављена у функцију зграда са 14 станова чију је изградњу финансирао Секретаријат, као и да су реализовани пројекти изградње неколико индивидуалних стамбених јединица.

СРНА /Т.С/

ИЗАБРАНО ПРЕДСЈЕДНИШТВО БЕБА

У Предсједништвo беба ове године изабрана су четири малишана.

Најмлађа беба је Анастасија Сопренић из Просјека, рођена 17. јуна ове године, док су настарији близанци, Андреј и Марко Веселиновић из Вршана, рођени 6. јула прошле године.

Двије бебе дијеле „титулу“ бебе са највише браће и сестара, Веселиновић Марко и Голић Уна.

За избор у Предсједништво беба било је пријављено 35 малишана, а право учешћа имале су бебе рођене у периоду од 25. јуна 2019. године до 27. јуна 2020. године.

Због тренутне епидемиолошке ситуације, „Конференција беба“ биће организована у облику пријема за родитеље беба изaбраних у Предсједништво беба, који је заказан за понедјељак, 6. јула у 10.00 часова у сали Скупштине општине.

ОБАВЈЕШТЕЊЕ О ЈАВНОЈ РАСПРАВИ НА ИЗМЈЕНУ ДИЈЕЛА РЕГУЛАЦИОНОГ ПЛАНА “ИСТОК 2, ИСТОК 3 И ЈУГ 1”

Одјељење за просторно уређење Општинске управе општине Прњавор обавјештава грађане и стручну јавност да ће се дана 09.07.2020. године са почетком у 10:00 часова, у просторијама Општине Прњавор (бијела зграда), одржати јавна расправа на  измјену дијела регулационог плана „Исток 2, исток 3 и југ 1“ (измјена III).

У оквиру јавне расправе разматраће се све примједбе, приједлози и мишљења на нацрт горе наведеног регулационог плана.

Све информације везане за јавну расправу могу се добити лично у Одјељењу за просторно уређење, путем имејла [email protected] и на број телефона 051/660-905.

Напомена: на јавној расправи обавезно је ношење заштитних маски а све у складу са новонасталом ситуацијом, те мјерама заштите од ширења корона вируса.

ИЗАБРАНА НАЈУРЕЂЕНИЈА ДВОРИШТА ЗА ОВУ ГОДИНУ

Гласовима грађана изабрана су најуређенија дворишта на подручју општине Прњавор за ову годину.

Титулу „најуређенијeг“ добили су двориште Красић Драгана у категорији приватно двориште, двориште ЈУ Дјечији вртић „Наша радост“ у категорији двориште организације и јавне установе, Излетиште „Ивел“ у категорији двориште пословног субјекта, балкон Николић Силване у категорији балкона и домаћинство Сибинчић Славена у посебној категорији домаћинство на селу у циљу промоције пољопривредне производње и живота на селу.

За побједнике су обезбјеђене новчане награде. О термину преузимања награда, власници најуређенијих дворишта биће обавјештени у наредним данима.

Ове године правила такмичења „Избор најуређенијег дворишта“ су била измјењена, због тренутне епидемиолошке ситуације и кандидати су своја дворишта пријављивали електронским путем. Побједнике су изабрали грађани гласајући на фејсбук страници начелника општине, Дарка Томаша.

 

ЈАВНИ ПОЗИВ ПОСЛОДАВЦИМА И НЕЗАПОСЛЕНИМ ЛИЦИМА ЗА КОРИШЋЕЊЕ СРЕДСТАВА ПО ПРОГРАМИМА ЗАПОШЉАВАЊА У 2020. ГОДИНИ

Министарство рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске и Завод за запошљавање Републике Српске расписују Јавни позив послодавцима и незапосленим лицима за коришћење средстава по програмима запошљавања у 2020. години. Детаље позива можете пронаћи овдје.

КОНФЕРЕНЦИЈА БЕБА: ПРИЈАВЉЕНО 35 БЕБА

За избор у Предсједништво беба пријављено је 35 малишана, а право учешћа имале су бебе рођене у периоду од 25. јуна 2019. године до 27. јуна 2020. године.

Позив за регистрацију беба био је отворен до јуче, 28. јуна, а родитељи су бебе могли пријавити искључиво путем електронске поште.

На основу пристиглих пријава, у сриједу 1. јула биће проглашено трочлано Предсједништво беба за ову годину, кога чине најмлађа, најстарија и беба за највише браће и сестара.

Због тренутне епидемиолошке ситуације, ове године „Конференција беба“ биће организована као пријем за родитеље, беба изабраних у трочлано Предсједништво беба.

Општина Прњавор у сарадњи са Министарством за породицу, омладину и спорт РС, већ 11 годину за редом, организује „Конференцију беба“ у циљу промоције одговорног родитељства и подршке младим људима у њиховим настојањима да планирају и оснивају породице.

 

 

 

 

ПРВОГ ЈУЛА ЗАПРАШИВАЊЕ КОМАРАЦА

Одјељење за инспекцијске послове обавјештава становништво општине Прњавор да ће се систематска дезинсекција, која се састоји у запрашивању комараца, обављати у сриједу, 1.7.2020. године,  са почетком у 10.00 часова, и у периоду од 19.00 до 22.30 часа, уколико то дозволе временске прилике .

Дезинсекцију ће проводити предузеће „Санитарац“ д.о.о. Власеница.

Надлежни из предузећа „Санитарац“ д.о.о. Власеница упозоравају пчеларе да у наведеном временском периоду предузму све потребне мјере заштите пчела, као што су, између осталих, наткривање пчеларских друштава картоном или другим приручним средством.

У случају непредвиђених околности и немогућности да се сви послови заврше истог дана, третирање се наставља сљедећег дана у периоду од 4.30 до 6.00 часова.

У НЕДЈЕЉУ ИСТИЧЕ РОК ЗА ПРИЈАВУ БЕБА ЗА ТРОЧЛАНО ПРЕДСЈЕДНИШТВО

Традиција избора трочланог Предсједништва Конференције беба наставља се и ове године, али због тренутне епидемиолошке ситуације у нешто другачијим условима.

За учествовање у избору Предсједништва беба за ову годину, родитељи најмлађе суграђане требају пријавити електронским путем, а право учешћа имају бебе рођене од 25. јуна 2019. до 27. јуна 2020. године.

Позив је отворен до 28. јуна 2020. године, а пријаве треба послати на имејл [email protected]

У пријави је потребно навести:

  1. име и презиме бебе,
  2. име и презиме родитеља,
  3. датум рођења бебе,
  4. адресу становања,
  5. контакт телефон,
  6. имена браће и сестара.

На основу достављених пријава биће изабрано трочлано Предсједништво беба за 2020. годину, које ће чинити најмлађа, најстарија и беба са највише браће и сестара.

Термин проглашења Предсједништва беба и уручења поклона биће објављен накнадно.