ЈЕДНО НОВОЗАРАЖЕНО ЛИЦЕ НА ПОДРУЧЈУ ОПШТИНЕ

У протекла 24 часа, на подручју општине Прњавор регистровано је једно лице заражено вирусом корона. Новозаражено лице је млађе животне доби, мушког пола и налазило се у кућној изолацији.

Под здравственим надзором тренутно се налази 129 особа.

Од почетка пандемије, на подручју општине регистровано је 136 особа заражених вирусом корона, док је 67 лица опорављено.

НАРЕДБА О РЕГУЛИСАЊУ РАДА ТРГОВИНСКИХ, УГОСТИТЕЉСКИХ И ДРУГИХ ОБЈЕКАТА

На приједлог Општинског штаба за ванредне ситуације, Начелник општине донио је Наредбу о регулисању рада трговинских, угоститељских, занатских, услужних и других објеката и служби на подручју општине Прњавор.

У циљу провођења мјера за спречавање и сузбијање заразних болести, те заштите и спасавања становништва:

 1. Забрањују се до 17.8.2020. године сва јавна окупљања у групама већим од 50 особа на јавном мјесту.
 2. Ограничава се рад до 17.8.2020. године од 06.00 до 22.00 часа, а недјељом од 07.00 до 12.00 часова:
 • трговинама на велико,
 • трговачким центрима и свим трговинама на мало прехрамбеном и непрехрамбеном робом,
 • фитнес центрима (фитнес, боди-билдинг клубовима и сличним облицима организовања),
 • приватним стоматолошким амбулантама,
 • свим субјектима који обављају занатско-услужне дјелатности,
 • пољопривредним апотекама,
 • дрогеријама.
 1. Ограничава се рад до 17.8.2020. године од 06.00 до 23.00 часа:
 • угоститељским објектима за исхрану и пиће,
 • субјектима који врше доставу хране, ако су регистровани за обављање те дјелатности.
 1. До 17.8.2020. године:

– од 06.00 до 23.00 часа ограничавају се активности спортских организација и спортиста које обухватају тренажни процес,

– дозвољавају се такмичарске активности спортских организација и спортиста искључиво без присуства публике, уз поштовање свих епидемиолошких мјера које је прописао Институт за јавно здравство Републике Српске.

 1. Ограничава се рад до 17.8.2020. године од 05.00 до 15.00 часова сточној пијаци и тржници на велико.
 2. Ограничава се рад до 17.8.2020. године од 06.00 до 22.00 часа радним даном, а недјељом од 07.00 до 17.00 часова тржници на мало и зеленој пијаци.
 3. Субјектима који обављају дјелатност производње хљеба, пецива, свјеже тјестенине и колача искључиво у погледу продаје њихових производа, ограничава се рад до 17.8.2020. године од 06.00 до 23.00 часа.
 4. У прописаном редовном радном времену могу радити:

–  драгстори,

–  базени, „wellnes“ и спа центри посебно и у склопу објеката за смјештај,

–  дјечији вртићи и

–  играонице.

 1. Бензинске пумпе настављају да раде у досадашњем режиму, с тим да се ограничава рад угоститељског дијела објекта до 23.00 часа.
 2. Хотели, хостели и мотели могу пружати услуге смјештаја гостију без временског ограничења, као и услуге исхране и пића гостима и трећим лицима са временским ограничењем од 06.00 до 23.00 часа.
 3. Апотеке могу да раде сваким даном од 07.00 до 22.00 часа. У вријеме када апотеке не раде, снабдијевање лијековима и медицинским средствима вршиће се путем дежурства или приправности у најмање једној апотеци.
 4. Сви напријед наведени субјекти дужни су организовати рад уз обавезно предузимање мјера прописаних у Упутству ЈЗУ „Институт за јавно здравство Републике Српске“ за спречавање појаве и ширења COVID-19  болести на радном мјесту.
 5. Субјекти из тачке 12. овог Закључка могу самостално вршити дезинфекцију пословних простора у складу са Упутством ЈЗУ „Институт за јавно здравство Републике Српске“.
 6. Контролним органима је наложено да се непоштовање ових мјера кажњава у складу са Законом о заштити становништва од заразних болести и Кривичним закоником Републике Српске.
 7. Општинска управа, јавна предузећа и установе организоваће свој рад како слиједи:
 • на улазу у све службене просторије органа ограничити број особа које истовремено могу да уђу и бораве у просторијама органа, онемогућити задржавање у просторијама органа и прављење дужих редова у затвореном простору,
 • одржавати растојање између грађана у затвореним просторима од најмање два метра, уз предузимање мјера дезинфекције и појачане хигијене и
 • контрола броја корисника услуга шалтер сале и матичних служби зависно од простора, одржавање физичке дистанце од два метра и уз обезбјеђење физичке провидне баријере на радном мјесту која пружа довољну заштиту запосленом и кориснику.
 1. Задужује се Одјељење за инспекцијске послове да у провођењу ове Наредбе обезбиједи поштовање исте од стране напријед наведених субјеката.

 

НОВИ РАСПОРЕД ДЕЖУРНИХ АПОТЕКА

Закључком Општинског штаба за ванредне ситуације, апотеке могу да раде сваким даном од 7.00 до 22.00 часa. У вријеме када апотеке не раде, снабдијевање лијековима и медицинским средствима вршиће се путем дежурства или приправности у најмање једној апотеци.

Дежурне апотеке радиће у објекту до 22.00 часа сваким даном, а након наведеног периода дужне су одржавати приправност путем телефона. Број телефона на који ће грађани моћи контактирати апотеке биће истакнут на вратима.

До 17. августа, распоред дежурних апотека је сљедећи:

4. и 5. август –“Европа Лек” Новака Пивашевића број 4,
6. и 7. август –„PharmaNova“ Светог Саве број 25,
8. и 9. август –“Апотека +” Лазе Лазаревића број 5,
10. и 11. август –“Европа Лек“ Новака Пивашевића број 4,
12. и 13. август – “PharmaNova” Светог Саве број 25,
14. и 15. август – “Апотека +” Лазе Лазаревића број 5,
16. и 17. август – “Европа Лек” Новака Пивашевића број 4.

ПЕТ НОВОЗАРАЖЕНИХ, ПРОДУЖЕНЕ МЈЕРЕ ДО 17. АВГУСТА

Општински штаб за ванредне ситуације одржао је данас телефонску сједницу на којој је закључено, да је у протекла 24 часа регистровано пет новозаражених лица. Три особе су мушког пола, двије старије и једна млађе животне доби. Двије новозаражене женске особе су средње и млађе животне доби. Већина новозаражених је боравила у кућној изолацији.

Под здравственим надзором тренутно се налазе 133 особе.

У складу са закључком Републичког штаба за ванредне ситуације, до 17. августа 2020. године радно вријеме угоститељских објеката за исхрану и пиће остаје ограничено до 23.00 часа, а на снази остаје и забрана свих јавних окупљања у групама већим од 50 лица.

Општински штаб за ванредне ситуације апелује на грађане, да и даље поштују хигијенске мјере и препоруке Института за јавно здравство Републике Српске.

Од почетка пандемије, на подручју општине регистрованo je 135 особа заражених вирусом корона, док је 57 лица опорављено.

ОДОБРЕН ПРОЈЕКАТ ОМЛАДИНСКЕ СЕКЦИЈЕ ПЛАНИНАРСКОГ УДРУЖЕЊА “СВИ ПЕЊУ К'О ЈЕДАН”

Данас је у просторијама Општинске управе општине Прњавор потписан уговор за још један у низу пројеката произашлих из сарадње Омладинске банке Прњавор и Фондације Мозаик. Укупна вриједност пројекта износи 1.500 КМ, а средства су обезбијеђена заједнички од стране Омладинске банке, Општине Прњавор и Фондације Мозаик.

У питању је пројекат под називом “Сви пењу к'о један”, у организацији Омладинске секције планинарског удружења “Корак више”. Неке од активности пројекта подразумијевају едукацију младих по питању планинарења као спорта будућности, те подстицање младих да се придруже активностима удружења умјесто сједења у затвореном простору.

ПОДИЈЕЉЕНИ УЏБЕНИЦИ И ВАУЧЕРИ ЗА КЊИГЕ

Борачка организација општине Прњавор у сарадњи са општином Прњавор данас је у Центру за културу уприличила подјелу уџбеника и ваучера за куповину књига дјеци из реда борачке популације.

Предсједник општинске Борачке организације Богољуб Санчанин је  прецизирао да је подијељено 18 комплета уџбеника за основно образовање и пет новчаних ваучера у износу од по 200 КМ за средње образовање.

„Активност  помоћи породицама из реда борачке популације у припреми дјеце за школу успјешно спроводимо  годинама уназад како бисмо се барем мало  одужили онима који су дали највећи допринос у одбрани Републике Српске“ , каже Санчанин.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш подсјетио је да ово није једини пројекат који проводи Борачка организација у општини Прњавор да помогне овој популацији становништва.

„Свака од акција  има своју функцију и значај код крајњих корисника, због чега то општина подржава, а сигурно ћемо сарадњу на свим пројектима наставити и даље“, рекао је Томаш и  дјеци која су добила помоћ пожелио успјех у новој школској години.

Уџбенике за девети разред данас је, између осталих,  добила и четрнаестогодишња Недељка Драгојевић из Хрваћана.

Она каже да је ово трећа година како добија књиге за школу, што представља велику помоћ  и значајно олакшање за кућни буџет њеној породици. 

СРНА /Т.С/

ЈЕДНО НОВОЗАРАЖЕНО ЛИЦЕ НА ПОДРУЧЈУ ОПШТИНЕ

Према извјештају Института за јавно здравство Републике Српске, на подручју општине Прњавор у протекла 24 часа регистровано је једно лице заражено вирусом корона.

Под здравственим надзором тренутно се налази 145 особа.

Од почетка пандемије, на подручју општине регистровано је 130 лица заражених вирусом корона, док је 47 особа опорављено.

ПЕТ НОВОЗАРАЖЕНИХ ЛИЦА НА ПОДРУЧЈУ ОПШТИНЕ

У протекла 24 часа, на подручју општине Прњавор регистровано је пет лица заражених вирусом корона.  Два новозаражена лица су старије животне доби, мушког и женског пола, док су три лица млађе животне доби, двије жене и један мушкарац. Четири лица су била у кућној изолацији, док је једно лице хоспитализовано.

Под здравственим надзором тренутно се налази 153 особе.

Од почетка пандемије, на подручју општине регистровано је 129 особа заражених вирусом корона, док је 43 лица опорављено.

ЈЕДНО НОВОЗАРАЖЕНО ЛИЦЕ НА ПОДРУЧЈУ ОПШТИНЕ

Према извјештају Института за јавно здравство Републике Српске, на подручју општине Прњавор у протекла 24 часа регистровано је једно лице заражено вирусом корона.

Под здравственим надзором тренутно се налазе 153 особе.

Од почетка пандемије, на подручју општине регистрована су 124 лица заражена вирусом корона, док је 41 лицe опорављено.

ТРИНАЕСТ НОВОЗАРАЖЕНИХ ЛИЦА НА ПОДРУЧЈУ ОПШТИНЕ

У протекла 24 часа, на подручју општине Прњавор регистровано је тринаест лица заражених вирусом корона.  Девет новозаражених лица је средње животне доби, шест мушкараца и три жене. Три лица су млађе животне доби, два мушког и једно женског пола, док је једно лице старије животне доби, мушког пола. Већина новозаражених налазила се у кућној изолацији, док су четири лица хоспитализована.

Под здравственим надзором тренутно се налазе 153 особе.

Од почетка пандемије, на подручју општине регистрованa су 123 лица зараженa вирусом корона, док је 41 лицe опорављено.