Општински Одбор једнаких могућности у сарадњи са начелником општине Прњавор, др Синишом Гатарићем, организовао је данас пријем за жене које су оствариле успјех у привреди, спорту, култури и осталим сегментима друштвеног живота. Предсједник Одбора Слободанка Васић навела је да је на данашњем састанку разговарано о положају жена на подручју општине Прњавор.

“Генерално смо задовољни њиховим положајем, али сигурно да би требало урадити још посла када је ријеч о побољшању положаја жена на селу. Ипак, морам нагласити да од упорности сваке жене зависи и њен лични успјех”, рекла је Васићева.

Начелник општине, др Синиша Гатарић, изразио је задовољство што је на данашњем састанку отворено разговарано о многим битним темама.

“Причали смо и о добрим и о лошим искуствима жена у локалној заједници. За све на шта су нам указале да би се могло или требало промијенити, постоји начин да буде поправљено”, истакао је Гатарић.

Пријему, који је одржан прњаворском Дому културе, присуствовала је и Недељка Сарић из Грабик Илове, жена која се пољопривредом бави од своје четврте године.

“Одрасла сам као ратно сироче, због чега сам са мајком радила од најранијег дјетињства. Удала сам се за човјека који је пољопривредник и прва сам жена у општини која је возила трактор. Обрађујемо 120 дунума земље, имамо пет крава, свиње и кокошке. Борим се јуначки и од пољопривреде се може живјети, само треба радити и знати добро економисати”, истакла је Сарићева.

СРНА